Els teatres de Sant Andreu de la Barca i Sant Joan Despí acullen el III Festival Zero “més agossarat, més feminista, més reivindicatiu, més jove i més punyent que mai”

Cultura.

Aquests es mostren fidels a la idea de programar teatre de proximitat per captar nous públics al territori.
Aquests es mostren fidels a la idea de programar teatre de proximitat per captar nous públics al territori.

El diputat de Cultura de la Diputació de Barcelona i alcalde de Tordera, Joan Carles Garcia Cañizares, i l'alcalde de Llinars del Vallès, Martí Pujol i Casals, van presentar la programació de la tercera edició del festival.

Joan Carles Garcia Cañizares va recordar el suport de la Diputació de Barcelona a la difusió del teatre a través de programes com Anem al Teatre i va destacar «el treball mancomunat dels ajuntaments que organitzen el festival en un esforç per oferir muntatges que atreguin nous públics».

Per la seva banda, Martí Pujol i Casals va destacar que el festival és «la continuació dels cinc anys de treball de Teatres en Xarxa per apropar espectacles de qualitat a l'àrea metropolitana de Barcelona».

En representació de les companyies, l'actriu Marta Aran va agrair «l'esforç dels programadors municipals per apostar per espectacles arriscats i propers al públic en espais no convencionals dels teatres municipals».

L'edició d'enguany del Festival Zero presentarà els següents espectacles: "Rebota rebota y en tu cara explota" d'Agnès Mateus i Quim Tarrida; "Els dies mentits" de la companyia Sala Flyhard, amb dramatúrgia i direcció de Marta Aran; i l'espectacle "Peix" de la companyia Hotel Iocandi, amb idea, creació i interpretació de Tomeu Amer.

En tots els espectacles l'element clau és la distància zero entre actors i espectadors per fer encara més vivencial pel públic l'espectacle. A més, a l'entorn d'algunes funcions s'han organitzat activitats complementàries com ara tallers, performances o sessions de dinamització prèvies i/o posteriors als espectacles.

Per donar visibilitat a textos contemporanis i a propostes no convencionals que permetin la proximitat física amb el públic; i amb la voluntat d'acostar espectacles que sovint no tenen cabuda en les programacions habituals dels equipaments teatrals, en el si del Festival Zero també s'emmarca l'acord signat entre Teatres en Xarxa i FiraTàrrega.

L'acord es remunta a l'any 2018 i incorpora el compromís d'incloure una producció vinculada al Programa de Suport a la Creació de FiraTàrrega, de manera que l'espectacle comptarà amb una gira per diversos equipaments teatrals de la província de Barcelona.

El Festival Zero neix en el si de Teatres en Xarxa, una agrupació d'equipaments teatrals municipals que treballen i cooperen plegats de manera regular des del 2014.

A banda de promoure i gestionar la gira de determinats espectacles, al 2018 inicien aquest nou projecte, el Festival Zero, que posa el focus en la creació de públic.

Amb el Festival Zero, des de Teatres en Xarxa s'aposta per seguir explorant el relat de la intervenció de la perifèria en la centralitat, per posar en valor la descentralització com a eina de proximitat i de projectes de ciutat.

Calendari de funcions al Baix Llobregat és; Teatre Núria Espert de Sant Andreu de la Barca: 13 i 14 de març, Teatres Despí de Sant Joan Despí: 13 i 15 de març, es pot trobar més informació sobre la programació del Festival Zero en aquest enllaç.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article