CCOO ha presentat la II Assemblea Sindical Oberta a Cornellà per cercar “com transformar la classe treballadora”

Societat.

Es tracta de la segona edició per apropar el sindicat a la realitat social.
Es tracta de la segona edició per apropar el sindicat a la realitat social.

Josep M. Romero, secretari general de CCOO Baix Llobregat, Alt Penedès, Garraf i Anoia i Dolors Llobet, secretària d’Atenció a l’Afiliació, Estudis i Coordinació de Direcció de CCOO Catalunya han presentat l’Assemblea Sindical Oberta (ASO) als locals del sindicat a Cornellà.

Aquesta iniciativa, que va ser una primera experiència el 2015 des de la voluntat de repensar l’organització, torna a ser un procés de participació obert a l’afiliació, a entitats i a personalitats, des de la deliberació col•lectiva i la participació horitzontal per regenerar el sindicalisme.

Els dirigents sindicals han explicat que l’ASO tindrà lloc el proper 13 de febrer als locals de CCOO Baix Llobregat en jornada de matí i tarda i es complementarà amb assembles a centres de treball, seminaris i jornades de reflexió.

En una segona fase (abril-maig) es seleccionaran les 25 propostes amb més suport a través d’una votació electrònica a través de l’app de CCOO.cat i la 3a i última fase serà una assemblea de cloenda (mes de juny) on es presentaran públicament les propostes seleccionades, s’ordenarà la seva prioritat i formaran part del procés de debat del 12è Congrés de CCOO de Catalunya.

A l’ASO es fomentarà el debat sobre: precarietat i desigualtats i sobre reptes estratègics que tenim com a societat: feminismes, diversitat, ecologisme, noves realitats del treball, digitalització, dades massives —big data—, robotització, noves formes d’organitzar els treballadors i treballadores.

Habitatge, mobilitat, joves, envelliment de la societat, pensions, dependència, cures i treball domèstic, i projecte de vida per gent gran, i també sobre qualitat democràtica, la participació, la deliberació, les mobilitzacions i el dret a decidir.

La voluntat d’aquesta segona ASO, segons Josep Maria Romero i Dolors Llobet és: “desenvolupar projectes de vida digna sustentats en el valor de la comunitat i dels béns i els serveis públics i aconseguir, en definitiva, una societat més solidària”.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article