Sant Boi de Llobregat s’ha adherit al Protocol de Seguretat contra les violències sexuals en entorns d’oci impulsat pel Departament d’Interior

Societat.

Aquest vol evitar que cap conducta que atempti contra la llibertat i indemnitat sexual quedi impune.
Aquest vol evitar que cap conducta que atempti contra la llibertat i indemnitat sexual quedi impune.

El conseller d’Interior, Miquel Buch, acompanyat del director general de la Direcció d’Administració de Seguretat del Departament d’Interior, Jordi Jardí, i l’alcaldessa del municipi, Lluïsa Moret, han oficialitzat l’acord aquest matí a la seu del consistori.

L’adhesió de l’Ajuntament al Protocol contempla la formació de fins a un màxim de 300 treballadors per tal de donar criteris operatius per a què el Protocol s’implementi correctament.

El personal inclou policies locals, personal municipal i càrrecs electes, vigilants de seguretat privada i personal de control d’accés entre, d’altres.

Aquesta formació està basada en sensibilitzar a tot el personal per tal de saber detectar i prevenir possibles casos i donar les eines per a intervenir, atendre i actuar tant amb les persones afectades com amb les persones presumptament autores.

Mitjançant aquest protocol, la Generalitat posa a l’abast els seus mitjans en l’àmbit de la seguretat a fi d’evitar que cap conducta que atempti contra la llibertat i indemnitat sexuals quedi impune.

A partir de criteris interpretatius i operatius, les conductes d’assetjament sexual no previstes al codi penal, però que es consideren constitutives d’una infracció administrativa, podran ser penades.

Aquest Protocol, del qual se’n desprèn una campanya informativa sota el lema “No en passem ni una”, es va redactar a partir de les conclusions a les quals va arribar un grup de treball sobre violències sexuals que es va constituir el juliol de 2018.

El grup el van integrar entitats municipalistes, representants de policies locals, Mossos d’Esquadra, l’Institut Català de les Dones, el Departament d’Interior, representants del Consell Nacional de les Dones, associacions de víctimes.

Experts i expertes en violència masclista, associacions representatives d’empreses de seguretat, associacions i federacions d’empresaris del sector de l’oci, representants d’empreses de controladors d’accés i altres persones expertes en el tema de la violència sexual.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article