El Prat vota per unanimitat una moció d’ ERC per instal•lar plaques stolpersteine en record de les víctimes del feixisme

Societat., Cultura.

Els republicans estan presentant aquesta moció a tots els ajuntament baixllobregatins i s’ estan aprovant sense problemes.
Els republicans estan presentant aquesta moció a tots els ajuntament baixllobregatins i s’ estan aprovant sense problemes.

A més, proposen sensibilitzar la ciutadania per rebutjar la ideologia totalitària que els va assassinar o fer patir, fent especial èmfasi a escoles i instituts.

Al darrer ple municipal de l'Ajuntament del Prat, el grup Municipal d'Esquerra Republicana del Prat va presentar una moció per a la instal•lació de llambordins o plaques stolpersteine en record a les persones del Prat de Llobregat deportades als camps de concentració nazis.

La moció, defensada pel regidor Sergi Morales, va ser aprovada per unanimitat de tots els grups polítics de l'Ajuntament del Prat a proposta dels republicans.

El regidor d'ERC va recordar els noms de Francisco Cortés Borrás; Joan Panisello Concepción; Francisco Campos Izquierdo; José Cortés García; Manuel Arnau Tàrrega.

Tots ells veïns del Prat que van ser assassinats al camp d’extermini de Gusen, un camp annex a Mauthausen, entre el 1941 i 1942, i tot i això, desconeixem quina totalitat de pratencs i pratenques van passar per camps nazis.

Per això, la moció demanava elaborar un cens de totes les veïnes del Prat que van passar per l'infern dels camps de concentració i un cop conegudes aquestes dades fer-les públiques i recordar-les a l'esfera pública.

En aquest sentit, volen que s'instal•lin llambordins de trobada en recordatori i homenatge a les víctimes, amb simbologia pública, alhora que ampliar també el reconeixement en record de les persones del Prat assassinades i a les supervivents dels camps de concentració.

Segons els republicans, “segurament no hi ha res que es pugui fer per esmenar el mal que el feixisme va fer a la humanitat. Però, com a mínim, sí que els hi devem a les víctimes que els recordem i que procurem que això no torni a passar.”

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article