CCOO del Baix Llobregat revalida novament la seva condició de primer sindicat

Societat., Economia.

La dada correspon fins després del tancament del període àlgid d’eleccions sindicals que va de 2016 al 31 Desembre de 2019
La dada correspon fins després del tancament del període àlgid d’eleccions sindicals que va de 2016 al 31 Desembre de 2019

CCOO ha obtingut 2836 delegades i delegats, un 44,46% de representació, amb una diferència respecte al segon sindicat (UGT) de 443 delegades i delegats, molt lluny queden altres opcions sindicals com la USOC (4,07%) i CGT (2,99%).

El sindicalisme corporatiu format per diferents sindicats, arriba al 10,5%, mentre que el sindicalisme independentista (I-CSC) no arriba al 0,45% del conjunt del Baix Llobregat, dada que demostra, segons Comissions, “que la polarització política no ha arribat als centres de treball i no ha ocasionat divisió sindical.”

Respecte al número de representants, CCOO passa de 2690 delegades i delegats del còmput dinàmic del darrers 4 anys, als 2836 actuals, experimentant un creixement de 146 representants.

Segons Avelino Romero, secretari d’Organització de CCOO del Baix Llobregat: “aquesta millora s’explica gràcies en part a la recuperació econòmica, a la penetració del sindicat en sectors on abans no hi havia representació i també haver-ne tingut a empreses de nova implantació a la comarca per primera vegada”.

En les empreses que fan eleccions per primera vegada, CCOO ha estat el sindicat que més ha crescut, assolint 109 representants, 20 més que el segon sindicat, UGT.

Per sectors, CCOO al Baix Llobregat ha quedat com a primer sindicat a la indústria metal•lúrgica, química, agroalimentària, serveis, aeri, sanitat pública, educació privada i concertada, construcció i fusta.

Una dada molt rellevant, és el increment important del nombre de delegades, entre el 2016 i el 2019, les dones delegades han crescut de 1001 a 1110, produint-se una forta i imparable feminització del sindicat.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article