278.000€ des de l’ Agència de Residus de Catalunya per 8 projectes empresarials de foment de l'economia circular del Baix Llobregat

Economia.

Un dels projectes serà per LIPOTEC Gavà que vol introduir (com no) la carxofa als seus productes cosmètics.
Un dels projectes serà per LIPOTEC Gavà que vol introduir (com no) la carxofa als seus productes cosmètics.

Sis són els municipis baixllobregatins que han obtingut aquests ajuts,Cervelló, Gavà, Sant Andreu de la Barca, Sant Joan Despí, Sant Just i l’ Hospitalet, els projectes es poden consultar a documents adjunts.

L’Agència de Residus de Catalunya (ARC) ha resolt atorgar 3,1 milions d’euros per subvencionar 94 projectes empresarials vinculats al foment de l’economia circular.

La convocatòria dels ajuts, corresponents al 2019 i publicada el mes de maig passat, s’ha centrat en afavorir projectes per millorar l'eficiència en l'ús dels recursos materials.

Si l’any passat ja es va doblar el pressupost respecte l’any anterior, amb 1,8 milions d’euros per a 66 projectes empresarials, en aquesta ocasió la convocatòria ha estat dotada de major pressupost –1,3 milions d’euros més– i ha arribat a més empreses –28 entitats més. 25 dels projectes subvencionats s’adrecen a la implementació de nous productes o serveis en el mercat.

Com a exemple, n’hi ha un d’una empresa de Sant Esteve Sesrovires per incrementar la capacitat de reaprofitament del residu tèxtil recollit en els contenidors de carrer. Per això, vol implantar una nova línia de selecció de la roba amb categories simplificades.

Aquesta nova línia permetrà reaprofitar 3.380 tones de roba que deixaran de convertir-se en residus, contribuint així a la reducció de la petjada ambiental de la indústria tèxtil.

Els ajuts són un instrument posat a l'abast de les empreses per millorar el seu comportament ambiental en matèria de prevenció de residus i accelerar la transició cap a models de producció i consum més circulars. S'emmarquen en l'àmbit de les actuacions impulsades per la Generalitat per assolir aquests objectius.

Les pimes són un segment del teixit empresarial que porten a terme una funció decisiva en la creació d'ocupació i, en termes generals, constitueixen un factor d'estabilitat social i desenvolupament econòmic. Per aquest motiu, les bases de la convocatòria han ofert condicions més avantatjoses per a aquest tipus d'empreses.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article