Denuncien una brutal agressió homòfoba d’ un guarda de seguretat a una parella que estava a una discoteca d’ Esparreguera

Societat.

Una còpia de la denúncia presentada per part dels agredits.
Una còpia de la denúncia presentada per part dels agredits.

El recinte és ja conegut per diversos altercats, entre els incidents registrats hi ha agressions, robatoris, venda d’estupefaents i, d’especial gravetat, agressions on els autors dels fets són els controladors d’accessos.

Aquest és el cas denunciat per dos joves, que declaren que dissabte 8 de febrer van ser víctimes d’una agressió homòfoba per part d’un dels vigilants de seguretat quan s’estaven petonejant dins els lavabos de l’esmentada discoteca.

Els denunciants asseguren que van ser colpejats i insultats. L’alcalde d’Esparreguera, Eduard Rivas, ha manifestat el seu “rebuig frontal cap a l’agressió” i ha subratllat que des del consistori es vetlla pel “respecte i la defensa de la llibertat sexual, la igualtat i l’estima entre persones”.

Rivas ha explicat que ha parlat telefònicament amb les persones denunciants per posar-se a la seva disposició i que “en els propers dies mantindrem una trobada per acompanyar-los i donar-los el suport necessari”.

L’Ajuntament d’Esparreguera ha decretat amb caràcter immediat l’avançament en dues hores de l’horari de finalització de l’activitat de la discoteca LTN Club (La Tina) “fins al moment en què concorrin les circumstàncies adequades que garanteixin la seguretat ciutadana i el benestar del veïnatge”.

Així es desprèn d’un decret signat per l’alcalde avui mateix, que estableix que, partir d’ara, l’horari de tancament passa de les 6 a les 4 de la matinada.

El consistori ha pres aquesta decisió davant l’alt número d’incidents de seguretat ciutadana, trànsit i denúncies penals registrades a l’interior i als voltants de la discoteca, ubicada al polígon Sud Magarola del terme municipal, durant els últims mesos.

El darrer d’ells es va produir el dissabte i es tracta, presumptament, d’una agressió homòfoba per part d’un dels controladors de seguretat de l’empresa d’oci nocturn.

Segons es desprèn dels informes emesos per la Policia Local d’Esparreguera i el Cos de Mossos d’Esquadra, durant els primers 10 mesos de 2019 s’han registrat 36 fets delictius derivats directament de l’activitat de la discoteca LTN Club, en tres dels quals s’hi han vist implicats els propis controladors d’accés.

A més, s’han denunciat davant dels òrgans judicials 20 fets penals més relacionats indirectament amb l’activitat i diverses infraccions administratives contra la Llei de Protecció de la Seguretat Ciutadana.

Els mateixos informes constaten un total 36 intervencions policials de Mossos d’Esquadra i 26 trucades al 112 i 43 de la Policia Local, en alguns casos conjuntes, per incidents derivats de l’activitat de la discoteca.

Dels mateixos informes es desprèn que la majoria dels fets s’han produït en la franja horària compresa entre les 4 i les 6 de la matinada.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article