Inaugurada una llar residència per a persones amb discapacitat intel•lectual a Sant Boi

Societat., Salut.

El conseller d’ Afers Socials, Chakir el Homrani, juntament amb l'alcaldessa de Sant Boi, Lluïsa Moret, a l’ acte protocol•lari.
El conseller d’ Afers Socials, Chakir el Homrani, juntament amb l'alcaldessa de Sant Boi, Lluïsa Moret, a l’ acte protocol•lari.

La llar residència està adaptada tant a les activitats diàries de les 8 persones que hi resideixen, com a les necessitats individuals de rehabilitació i terapèutiques.

Proporcionar una bona qualitat de vida a les persones usuàries i afavorir-ne l’autonomia personal i social són els objectius principals del servei.

En aquest sentit, el conseller El Homrani ha destacat que el nou servei dona “atenció de qualitat als nois i noies amb discapacitat que ho necessiten” perquè “puguin desenvolupar la seva vida de forma autònoma i en un marc d’integració social i familiar.”

La llar –on viuen 8 persones- “vol ser un espai ple de vida, caliu, socialització i trobada, un espai de creixement personal, d’aprenentatge i de treball compartit," cal remarcar que està concertada per l'Ajuntament del municipi amb la Generalitat, mitjançant un conveni de col•laboració.

L'administració local aporta el local i gestiona el servei, mentre que el Departament de Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat n'assumeix el finançament.

Concretament, està previst que aquest any s’hi destini un màxim 228.000 euros. La cooperativa Suara s'ocupa de l'atenció a les persones residents.

El conseller ha fet una defensa del valor de la diversitat: “Equipaments com el que avui inaugurem serveixen per anar construint una societat diversa, un país que valori la diversitat. Que entengui que la diferència ens aporta riquesa social i cultural. Volem, sobretot, un país que entengui que la diversitat no pot ser l’origen de cap discriminació ni desigualtat; i que les persones amb discapacitat de casa nostra han de poder gaudir d’oportunitats que els permetin tenir una vida plena.”

En el decurs de l'acte, l'alcaldessa ha dit estar "molt il·lusionada perquè s'ha fet realitat un desig llargament esperat per moltes persones, famílies i professionals de la ciutat". Lluïsa Moret ha recordat que "aquesta llar cobreix una necessitat que s'incorpora al bon nombre de recursos dels que disposa Sant Boi dedicats a les persones amb discapacitats".

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article