Enxampat un home que havia intentat estafar dos venedors de pisos a Olesa i Viladecans amb bitllets falsos

Societat.

Els Mossos de la Unitat d’Investigació de Martorell van detenir un home de nacionalitat beninesa com a presumpte autor d’un delicte d’estafa.
Els Mossos de la Unitat d’Investigació de Martorell van detenir un home de nacionalitat beninesa com a presumpte autor d’un delicte d’estafa.

El 2 de febrer la Unitat d’Investigació de la comissaria de Martorell va tenir coneixement que una persona de nacionalitat beninesa havia intentat realitzar una estafa coneguda com a “bitllets tintats” a la població d’Olesa de Montserrat.

Els investigadors van aconseguir esbrinar que la mateixa persona havia quedat amb una altra possible víctima, el dia 6 de febrer, a la població de Viladecans amb la intenció de realitzar una estafa pel mateix mètode.

Els agents van contactar amb la possible víctima de Viladecans, una persona amb un pis de la seva propietat a la venda i que havia quedat amb un home per donar-li una paga i senyal per la compra del seu pis.

El presumpte estafador s’havia presentat com a Collins, manifestava que treballava per una organització humanitària internacional i que tenia la intenció d’invertir en immobles a Catalunya.

Finalment, els investigadors van preparar un dispositiu en la zona on tenien previst contactar comprador i venedor, al municipi de Viladecans, els agents van localitzar l’estafador i el van detenir com a presumpte autor de dos delictes de temptativa d’estafa.

En l’escorcoll del detingut es va localitzar, a l’interior d’una motxilla que portava, un kit utilitzat en les estafes coneguda com a “bitllets tintats”: bitllets de 50 euros tacats de negre, pots de plàstic amb líquid, paper d’alumini i retolador especial per comprovar la validesa dels bitllets de curs legal.

L’arrestat, al que li consta una altra identitat i amb quatre antecedents policials, va passar a disposició judicial i el jutge instructor de Gavà va decretar la seva llibertat amb càrrecs.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article