Una delegació del Senegal visita Sant Feliu per desenvolupar un projecte de cooperació sobre gestió de l'aigua

Societat.

La primera experiència de cooperació es va iniciar el 1984 amb un conveni d'agermanament amb la ciutat d'Estelí a Nicaragua.
La primera experiència de cooperació es va iniciar el 1984 amb un conveni d'agermanament amb la ciutat d'Estelí a Nicaragua.

Aquest impulsarà el 2020 un nou projecte de cooperació municipalista, aquest cop situat a la regió nord del Senegal.

L'Ajuntament de Sant Feliu ha rebut una delegació de la zona, integrada per Ousmane Sow, director de l'agència de desenvolupament de la regió de Sant Louis, i el senyor Aboubacry Sow, alcalde de la població de Meri, que formen part de l'Agence Regional Development.

El projecte pretén garantir dos drets bàsics de la ciutadania d'aquesta regió, el dret a l'aigua de qualitat i el dret a la salut. En concret, es promourà l'ús de tecnologies sostenibles per a la gestió, tractament i reutilització d'aigües residual, i es posaran en marxa 8 parcel•les agrícoles on aplicar-les.

En aquests terrenys s'aplicaran diferents tècniques de reg inèdites al Senegal, basades en l'estalvi de l'aigua. A més de l'ús de la tecnologia, l'Ajuntament de Sant Feliu també oferirà formació sobre la resta d'aspectes rellevants relatius a la reutilització d'aigües, com els temes legals, de qualitat o de prevenció de riscos.

L'aplicació conjunta permetrà aconseguir una superfície d'irrigació suplementària per augmentar la producció agrícola, gràcies a la reducció del consum d'aigua.

Amb això es vol garantir l'empoderament de les dones dels municipis de la zona, fent-les partícips directes dels canvis en la producció hortícola que comportarà la gestió sostenible dels recursos hídrics de Senegal en general, i de la regió de Sant Louis en particular.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article