Els comuns fan l’ assemblea territorial del Baix Llobregat assegurant que "Som motor i referents del canvi a la comarca i a l'àrea metropolitana"

Política.

Aquests volen fer un pas endavant per consolidar el projecte polític a la comarca.
Aquests volen fer un pas endavant per consolidar el projecte polític a la comarca.

Els i les comuns del Baix Llobregat volen posar en valor, “la fortalesa d’aquest nou espai basada en la lluita pels drets i la democràcia de la gent que precedeix i forma part de la nostra tradició política.”

Aposten per construir una identitat pròpia de Catalunya en Comú basada en la confluència de la cultura política “que sempre hem tingut a la nostra comarca. Volem ser un espai comú de la gent d'esquerres, ecologista i feminista del Baix Llobregat.”

Durant el decurs de l'assemblea, es va aprovar sense cap vot en contra un document polític amb diverses resolucions sobre temes prioritaris a la comarca, relacionats amb la mobilitat com la presentada per demanar que el TramBaix arribi a Molins de Rei.

Amb la defensa del territori i el medi ambient, com la presentada pels municipis del delta per defensar els espais naturals de la zona davant l’amenaça del creixement de l’aeroport; o amb la lluita per l’equitat de gènere i contra la violència masclista.

Lidia Muñoz, tinenta d’ alcaldessa a Sant Feliu explicava com consolidar el projecte, "la nostra organització té com a instrument d’acció prioritari el municipalisme, des del que volem encarar els reptes de futur: el combat davant de l’emergència climàtica, la lluita per la Igualtat de drets i d’oportunitats, la defensa dels serveis públics i a l’abast de tothom, la construcció d’una societat encara més lliure, amb l’educació i la cultura com a pilars, i amb el feminisme tenyint de violeta tota la nostra activitat i pensament”.

Lluís Mijoler Martínez, alcalde del Prat deia que, “el Baix Llobregat no és el pati del darrere de Barcelona. El Baix som referència a Catalunya en Comú i a Catalunya. El Baix és aquell lloc on el món canvia”.

Candela López Tagliafico, tinenta d’ alcaldessa a Castelldefels, asseverava, “el Baix Llobregat ha de seguir sent referent per a tota l'organització. L'ecofeminisme es porta treballant a la comarca 40 anys, com a El Prat o a Sant Feliu. Venim de molt lluny, per arribar encara més lluny".

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article