ERC l’Hospitalet demana consensuar un Pacte local per l'Habitatge

Política.

Els republicans també porten al Ple la denuncia de les pràctiques fraudulentes i abusives dels 'fons voltor'.
Els republicans també porten al Ple la denuncia de les pràctiques fraudulentes i abusives dels 'fons voltor'.

El grup municipal d'Esquerra Republicana proposarà al Ple del mes de febrer una moció per impulsar un pacte local per l'Habitatge a l'Hospitalet, amb l'objectiu de coordinar i consensuar entre partits, administracions, entitats socials i veïnals i plataformes ciutadanes les polítiques d'habitatge, per tal de donar resposta a l'emergència habitacional i garantir el dret a l'habitatge a la ciutat.

L'Hospitalet és la ciutat on més s'ha disparat el preu de l'habitatge en els darrers anys. La crisi econòmica, l'especulació, la precarietat o l'alça dels preus han provocat que moltes famílies de la ciutat no puguin accedir a un habitatge digne, o es vegin expulsades de les seves llars per culpa dels desnonaments.

A això cal afegir altres problemàtiques, com les dificultats de molts joves per accedir a un habitatge i poder emancipar-se, per manca de recursos suficients.

Per tot això, des d'Esquerra Republicana plantegen, entre altres mesures, la necessitat de que el govern de l'Estat espanyol faci possible la dació en pagament com a forma de cancel•lar el deute hipotecari, així com la regulació dels preus de lloguer. A més, els republicans tornen a reclamar a l'Ajuntament de l'Hospitalet la creació d'un parc municipal d'habitatges de lloguer.

El portaveu republicà i cap de l'oposició Antoni Garcia ha denunciat que “s'està produint una nova bombolla immobiliària, que provoca més desnonaments i agreuja encara més la crisi que pateixen les famílies de la nostra ciutat”, i ha afegit que “cal que treballem de manera activa i valenta per poder garantir un dret bàsic”.

En aquest sentit, Garcia ha defensat que “és urgent posar en marxa aquest pacte local, amb entitats, plataformes i partits, per poder fer front a la problemàtica de l'habitatge a l'Hospitalet”.

El grup republicà també portarà al Ple la denuncia del Sindicat de Llogateres sobre la vulneració de drets i les pràctiques fraudulentes i abusives per part del fons d'inversió Azora a la ciutat.

Així, la moció presentada demana posar fi a aquestes pràctiques, i insta al fons d'inversió a negociar de manera col•lectiva amb els veïns com ja han fet altres grans fons d'inversió.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article