Unanimitat a Martorell per reclamar a la Generalitat que paralitzi la nova normativa d’ordenació del sistema d’ocupació que vol implementar

Política.

Tal i com denunciava el portaveu de Cs la llei es va aprovar al juliol quan els consistoris pràcticament s’ acabaven de constituir i no van tenir temps d’ estudiar-la.
Tal i com denunciava el portaveu de Cs la llei es va aprovar al juliol quan els consistoris pràcticament s’ acabaven de constituir i no van tenir temps d’ estudiar-la.

Els grups exposen que la futura llei perjudica les administracions locals, que haurien d’assumir prop d’un 30% del finançament dels plans d’ocupació, quan en l’actualitat es fan càrrec del 10%, i en reclama un replantejament.

Aquesta explica que la Conselleria de Treball, Afers Socials i Famílies ha impulsat una nova normativa en matèria de polítiques públiques d’ocupació -Llei 13/2015 del 9 de juliol- que suposa “un canvi radical en l’execució de les polítiques públiques d’ocupació, tant en les formes com en el fons […] mancada de diàleg amb les administracions locals”, segons descriuen els proposants.

La moció considera que “modificar el percentatge en la distribució de les subvencions i el seu finançament atempta contra el principi d’autonomia local” i comportarà “que molts municipis es vegin impossibilitats de fer front a les subvencions plurianuals”, va dir al Ple el portaveu socialista Lluís Tomàs.

La moció acorda demanar al govern de la Generalitat “la paralització del Decret, l’assoliment d’un acord de màxim abast i transversal de la mà dels ajuntaments que simplifiqui el model ocupacional català […] i que s’estableixi un sistema de finançament que garanteixi els programes de polítiques públiques d’ocupació sense atemptar contra les finances locals”.

Insta l’administració catalana “a promoure la participació en la concertació territorial dels actors productius, les entitats del tercer sector i els agents educatius” i a ampliar la representació dels ens locals “que queden en minoria”.

El Ple també va aprovar per unanimitat una moció que presentava Esquerra Republicana de Catalunya en relació al Dia Internacional de les Dones.

Reclamava, entre d’altres mesures, reforçar el compromís municipal de treballar pels drets de les dones; tenir la perspectiva de gènere com a eix central de les actuacions; col•laborar amb les entitats i donar suport a les mobilitzacions feministes; fer prevenció i rebutjar qualsevol tipus de discriminació o violència.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article