El primer Saló de la Fama de Bandes Tribut i Versions de Catalunya es celebrarà a Gavà

Cultura.

El fet que Gavà sigui la seu d’un festival pioner a Catalunya no és casualitat.
El fet que Gavà sigui la seu d’un festival pioner a Catalunya no és casualitat.

L’Espai Maragall esdevindrà del 6 al 8 de març la seu del primer Saló de la Fama de Bandes Tribut i Versions de Catalunya “Gavà Hall of Fame”.

Manel Fuentes, Smoking Stones i Momo són els caps de cartell de la primera edició d’un certamen que neix amb l’objectiu de promoure la cultura dels tributs musicals amb les millors propostes, així com donar-los el reconeixement que mereixen.

El saló, coorganitzat per l’Ajuntament de Gavà, Hope Music i Cafè Teatre, està pensat per concerts unplugged o que s’apropen al format del teatre musical. Unes propostes úniques i més personals que les bandes no ofereixen habitualment a la seva agenda de concerts.

Gavà ha estat testimoni de luxe dels inicis del fenomen tribut al país, a principis dels anys 90, en acollir a dues de les formacions que van iniciar aquest moviment: U2 Please i Sultans of Swing.

Altres noms de Gavà són Jordi Portaz, va formar part d’una de les primeres formacions dels Smoking Stones; Ricardo Marín, que fa tribut a Antonio Vega ja que va formar part de la seva banda, Nacha Pop, en els darrers anys del músic, i el guitarrista Javi Vaquero actualment forma part de la banda Sincronicity, tribut a Police.

Manuel Fuentes serà l’encarregat d’inaugurar el certamen, divendres 6 a les 22 hores, amb el seu tribut a Bruce Springsteen en format trio acústic. L’acompanyaran Marina Prades al violí i Dani Campos al piano, amb un grapat de cançons plenes d’esperança i somnis per a temps complicats.

La cloenda (divendres 8 a les 20 h) anirà a càrrec de Smoking Stones, que compleixen 25 anys homenatjant The Rolling Stones. En format trio presentaran en exclusiva la reproducció íntegra de “Stripped”, l’únic àlbum unplugged de la llegendària banda britànica.

“Gavà Hall of the Fame”, també inclourà un dels tributs del moment, amb Momo, escollit per interpretar el musical We Will Rock You i, posteriorment, fer tribut a Queen amb la seva banda de rock des de l’any 2020.

Dissabte 7 a les 21 hores, presentarà l’espectacle “Queen Rhapsody Piano”, un recital a piano i veu amb els grans èxits de la banda de Freddie Mercury. Es pot apmpliar al informació en aquest enllaç https://espaimaragall.cat/programacio/musica/gava-hall-of-fame/

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article