S’ alcen les veus des del Baix Llobregat per potenciar l’ infrautilitzat Centre de Formació Professional d’Automoció a Martorell

Economia.

El Baix Llobregat reivindica el CFP d’Automoció com a palanca de canvi socioeconòmic.
El Baix Llobregat reivindica el CFP d’Automoció com a palanca de canvi socioeconòmic.

El sector de l’automoció és una de les activitats econòmiques amb major facturació de la comarca i esdevé un eix central de l’ activitat industrial, es necessari que el centre de Formació Professional de Martorell funcioni a ple rendiment i esdevingui una palanca de canvi socioeconòmic. La Formació Professional és un element imprescindible per a garantir un futur inclusiu sostenible a la comarca.

Davant de les grans transformacions a les que està sotmès el sector industrial, el Baix Llobregat vol esdevenir un referent de la FP industrial pel seu element diferenciador i definitori, oferint formació de futur que esdevingui un fre a la precarietat i un impuls a la competitivitat i a la productivitat.

Aspectes com l’elevada inserció laboral dels graduats en formació professional, les vies d’inserció a través de les pràctiques empresarials, el biaix de gènere com a deficiència de la Formació Professional o l’escletxa salarial dels graduats de FP s’han tractat a la sessió plenària del Consell de la FP del Baix Llobregat que ha tingut lloc al Centre de Formació Professional d’Automoció de Martorell.

L’acte, inaugurat per l’alcalde de Martorell, Xavier Fonollosa, la directora del Servei Públic d’Ocupació de Catalunya, Ariadna Rectoret, la directora general d’Indústria, Matilde Villarroya i la presidenta del Consell Comarcal, Eva Martínez. També ha comptat amb la participació de sindicats, patronals, associacions i entitats.

La trobada ha estat clau per posar de relleu que es necessita una Formació Professional àgil i flexible en la seva organització, que sigui capaç de respondre a les necessitats de les empreses del territori, tant pel que fa al relleu generacional, com per l’adaptació als nous reptes industrials. Ha de respondre a les necessitats del territori.

Cal una oferta formativa que cobreixi tota comarca, que millori la reputació social dels estudis i que la Formació Professional passi de ser la segona a ser la primera opció per aconseguir un bon futur laboral, per que trenqui amb els estereotips de gènere i s’incrementin les vocacions industrials, i trenqui també amb l’escletxa de gènere i augmenti la presència de dones a la FP.

“Tenim un repte molt gran en millorar la Formació Professional a Catalunya i en què el Centre d’FP de l’Automoció de Martorell funcioni a ple rendiment formant els operaris qualificats del futur de la indústria de l’automòbil. Ens hi juguem molt i cal l’esforç de tothom per oferir oportunitats i formació d’excel•lència per aprofitar el talent dels joves de Martorell i d’arreu del país”, va dir l’alcalde Fonollosa en el discurs d’obertura.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article