El Consell Comarcal del Baix Llobregat present a la multitrobada per començar a preparar l’ any del centenari de la mort de Gaudí

Cultura.

Eva Martínez Presidenta del Consell Comarcal al Consell Gaudí on es prepara un pla estratègic per definir les línies d'actuació fins al 2026.
Eva Martínez Presidenta del Consell Comarcal al Consell Gaudí on es prepara un pla estratègic per definir les línies d'actuació fins al 2026.

La consellera de Cultura, Mariángela Vilallonga, ha presidit la reunió anual del Consell Gaudí, que aplega els titulars i gestors de l’obra d’Antoni Gaudí, per establir les bases del Pla Estratègic del Consell. L'ha acompanyat la regidora de Cultura de l’Ajuntament de Mataró, Maria José Pérez.

Durant la sessió s’ha fet balanç de les actuacions dutes a terme pel Consell des de la seva creació i s’han aprovat les línies de treball sobre les quals es treballarà el Pla Estratègic 2021-2026.

Entre les actuacions realitzades destaquen els cinc seminaris professionals que s’han organitzat sobre diferents temàtiques vinculades a la gestió de l’obra gaudiniana (turisme, rehabilitació arquitectònica, usos, imatge, recerca i il•luminació), i el Portal Gaudí, el web que aplega les catorze obres de l’arquitecte realitzades a Catalunya i que fa accessible als usuaris d’arreu del món la història i personalitat d’Antoni Gaudí com a arquitecte universal.

Aquest web és el de referència per aquelles persones interessades a conèixer l’obra que l’arquitecte ha deixat a Catalunya. Pel que fa al Pla Estratègic 2021-2026, el Consell ha aprovat les línies de treball sobre les quals es treballarà el Pla aquest 2020 i es presentarà en la següent reunió anual.

En aquest procés s’analitzarà l’origen i l’activitat del Consell Gaudí, es revisaran els objectius fundacionals del Consell alhora que s’establiran unes línies estratègiques de treball que permetran orientar la seva tasca envers la materialització de projectes consensuats, que s’ajustin a les necessitats i objectius, comuns i específics, de cada un dels seus membres.

També s’ha proposat la formalització del grup de treball de gestors tècnics del Consell Gaudí, que té com a objectiu desplegar les accions proposades pel Consell.

Finalment, durant la sessió, els representants de les institucions i entitats membres del Consell Gaudí, han aprovat començar a treballar en els actes i activitats que hauran de formar part de la commemoració, el 2026, de la mort del geni.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article