Suport total dels ajuntaments del Prat i Sant Andreu de la Barca a treballadores i treballadors de Nissan per preservar els seus llocs de feina

Economia.

Una imatge de les mobilitzacions a Sant Andreu de la Barca.
Una imatge de les mobilitzacions a Sant Andreu de la Barca.

Vagi per davant que des de l’ àmbit polític a les més altes instàncies, s’ estan mobilitzant per donar suport i cercar solucions, ahir Jordi Albert diputat per ERC de Sant Andreu de la Barca , (on hi ha una de les plantes afectades) es reunia amb el comitè d’ empresa al Parlament, acordant un text de suport. També ahir el ple de la mateixa localitat va aprovar per majoria una moció institucional donant suport a treballadores i treballadors de totes les plantes.

Els treballadors i treballadors de Nissan s'estan mobilitzant davant de la reducció dels nivells de producció que s'ha produït darrerament a les plantes de Catalunya, entre elles la de la Zona Franca de Barcelona i la del Prat de Llobregat, que podria venir aparellat a la destrucció de llocs de treball.

L'alcalde del Prat de Llobregat, Lluís Mijoler, la tinenta d'alcalde de Desenvolupament Econòmic, Marta Mayordomo, i la Directora d'aquesta àrea municipal, Ester Pujol, han expressat durant la trobada el seu suport al Comitè d'Empresa de Nissan i s'han compromès a acompanyar-los en les seves mobilitzacions.

També s'han compromès a portar al ple municipal del proper dimecres, 4 de març, una moció de suport a les reivindicacions dels treballadors i treballadores de l'empresa.

Mijoler, s'ha compromès a traslladar les reivindicacions del Comitè d'Empresa de Nissan al govern de la Generaliat i de l'Estat, juntament amb les alcaldies de la resta de municipis on Nissan té plantes a Catalunya (Barcelona, Montcada i Reixac i Sant Andreu de la Barca).

"Cal que hi hagi un pacte efectiu entre administracions i institucions perquè no es produeixi el tancament d'una empresa tan important per al conjunt de l'àrea metrpolitana" – ha assegurat l'alcalde del Prat.

Marta Mayordomo també ha expressat als treballadors i treballadors la voluntat de l'Ajuntament "d'acompanyar-los en tota aquesta negociació i situació de conflicte".

Per la seva banda, el president del Comitè d'Empresa de Nissan de Zona Franca, Juan Carlos Vicente Martínez, ha valorat positivament la trobada amb l'Ajuntament del Prat.

En aquest sentit, ha considerat fonamental, "el suport de les administracions locals per demanar a la Generalitat i al govern estatal que també s'impliquin en el manteniment de les plantes a Catalunya i els seus llocs de treball."

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article