Des de Sant Vicenç dels Horts demanen una auditoria a Endesa de la xarxa elèctrica i inversions per reparar els desperfectes provocats pel temporal Glòria

Societat., Política.

La moció es va aprovar per unanimitat.
La moció es va aprovar per unanimitat.

Les conseqüències del temporal Glòria a Sant Vicenç i el paper d’Endesa a l’hora de resoldre les incidències que es van ocasionar la setmana del 20 de gener al municipi va ser un dels punts destacats del Ple de febrer.

Els grups de govern, PSC Sant Vicenç En Positiu i Ciutadans, van presentar una proposta de resolució en què agraeixen “la paciència i comprensió” del veïnat davant de les afectacions del temporal i, alhora, es posa en valor la feina de Protecció Civil, Policia Local, bombers i tothom que va col•laborar per tornar a la normalitat al municipi “el més aviat possible”.

La proposta de resolució exigeix a Endesa una auditoria de la xarxa de subministrament elèctric de Sant Vicenç, que el portaveu del PSC, Isidre Bautista, va qualificar “d’obsoleta”, alhora que reclamava inversions per superar les deficiències i desperfectes que va ocasionar el temporal.

A més, des de l’Ajuntament es facilita assessoria i acompanyament a aquelles persones que iniciïn reclamacions contra la companyia a través de l’Oficina Municipal d’Informació al Consumidor (OMIC).

El text critica “la manca d’informació” per part de la companyia i assegura que es van donar “argumentacions falses i/o contradictòries” al veïnat afectat. De fet, l’alcalde, Miguel Comino, va assegurar durant la sessió plenària que Endesa “va mentir” a la ciutadania i l’Ajuntament.

Comino va anunciar que properament tindran una trobada amb la màxima responsable de la companyia a Catalunya per tractar totes les queixes. “Estem molt queixosos i volem transmetre-ho directament. L’actitud que va tenir l’empresa va ser molt dolenta. Tothom trucava i la resposta era que en dues hores estaria solucionat… i ens estaven enganyant”.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article