L’ Alcalde de Viladecans sacrificaria l’ espai natural protegit “La Ricarda” per ampliar l’ Aeroport del Prat

Política.

Imatge de l’ espai protegit.
Imatge de l’ espai protegit.

El president d'AENA, Maurici Lucena, i l’alcalde Carles Ruiz han mantingut una reunió de treball per estudiar conjuntament la futura ampliació de l’Aeroport. Lucena i Ruiz han estat acompanyats per responsables municipals i tècnics de l’empresa pública que gestiona els aeroports espanyols.

La trobada ha tingut lloc a l’Ajuntament de Viladecans. Maurici Lucena ha presentat a Carles Ruiz el Projecte de Ciutat Aeroportuària, una iniciativa que complementa la del desenvolupament de l’Aeroport, que té per objecte convertir l’equipament en un gran hub internacional i garantir el seu bon funcionament futur, atès que l’aeròdrom actualment és a prop de la saturació funcional.

Segons el president d’AENA, la millor opció per fer créixer l’equipament aeroportuari seria allargar la tercera pista —la més propera al mar— cap a l’est uns 500 metres.

Aquest projecte tindria, "una conseqüència positiva, la reducció de l’empremta acústica sobre Viladecans, Gavà i Castelldefels, però també comportaria afectar la Ricarda, un espai protegit per la Xarxa Natura 2000."

L’alcalde Carles Ruiz ha ofert la possibilitat de compensar, amb terrenys de Viladecans, les afectacions als espais naturals que suposaria l’ampliació de la tercera pista.

El municipi guanyaria, d’aquesta manera, espais de protecció natural. “Som conscients de la importància de l’ampliació de l’Aeroport i, si això suposa modificar espais naturals, Viladecans s’ofereix a treballar amb AENA per compensar-los”, ha declarat l’alcalde.

Comentaris

Jordi Viladecans
10.

Primer el poliesportiu del poble, seguim amb can Sellarès i ara això. Com ho pensa compensar?. Viladecans està en venta, més creixement per la contaminació i per les butxaques d alguns!

Juan Torres L'Hospitalet LL.
9.

Demencial la futura actuacion de los políticos, primero deverian consultar con el pueblo, que son los que les han puesto en ese sillón, y después, abstenerse de ir en contra del MEDIO AMBIENTE, pues últimamente vamos muy escasos de espacios naturales.

Rosa Gracia Berengue Viladecans
8.

Vendres patrimoni municipal es diu reunió de treball com el poliesportiu enderrocat i ara en venta els pisos.

Fernando Viladecans
7.

Patetica la gestion en todos los sentidos de este señor y su desgobierno....
No entiendo q es lo q ven los ciudadanos aparte de las subvenciones a ciertos colectivos afines....
Porq viladecans esta destendida , es insegura , sucia y mal mantenida
Marchese sr carles ...MARCHESEEE

Jordi Viladecans
6.

Patètica proposta. Segur que va be per empitjorar el canvi climàtic.

Comenta aquest article