La Generalitat mostra el seu compromís per contribuir a la continuïtat de Nissan

Economia.

Les mobilitzacions s’ han produït per tot el territori.
Les mobilitzacions s’ han produït per tot el territori.

La consellera d’Empresa i Coneixement, Àngels Chacón, i el conseller de Treball, Afer Socials i Famílies, Chakir el Homrani, han mantingut una reunió de treball amb el comitè d’empresa de Nissan. També hi han assistit la directora general d’Indústria, Matilde Villarroya, i el director general de Relacions Laborals, Treball Autònom, Seguretat i Salut Laboral, Enric Vinaixa.

En acabar la reunió, la consellera Chacón ha assegurat que “ens preocupa la situació local de Nissan tenint en compte que un 20% de les empreses catalanes del sector de l’automoció són proveïdors seus”.

En aquest sentit, la titular del Departament d’Empresa i Coneixement ha explicat que “hem traslladat al comitè d’empresa totes les actuacions que la Generalitat està portant a terme per tal d’intentar atreure la fabricació de nous vehicles a Catalunya”.

Chacón també ha recordat que “la Generalitat ha posat en marxa un pla per ajudar a transformar una indústria clau del nostre país com és l’automoció, perquè s’adapti al nou entorn, segueixi sent competitiva i generi nous llocs de treball de qualitat”.

El conseller de Treball, Afer Socials i Famílies, Chakir el Homrani, ha afirmat que “volem sumar esforços en una aliança per defensar el teixit industrial del nostre país” i ha reafirmat “el compromís del Govern de la Generalitat i de les administracions implicades per donar continuïtat de la planta de Nissan”.

Aquest ha conclòs que “hem de treballar tots conjuntament perquè en un món globalitzat estiguem en les millors condicions per mantenir un projecte industrial com Nissan”.

El sector de l’automoció té un pes molt important en l’economia catalana. En concret, aquest sector genera a Catalunya 143.000 llocs de treball directes i indirectes i factura 23.800 milions d’euros, xifra que representa més del 10% del PIB del país.

Amb més de 10.800 empreses que s’hi dediquen, les exportacions catalanes d’aquest sector representen el 23,2% del total de l’Estat espanyol. (FONT: CIAC + DGI – ACCIÓ en base a INE i ICEX).

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article