La Cripta Gaudí de la Colònia Güell a Santa Coloma de Cervelló finalitza la seva remodelació

Cultura.

El dilluns 2 de març es va realitzar una visita institucional per conèixer les dues obres de restauració i condicionament.
El dilluns 2 de març es va realitzar una visita institucional per conèixer les dues obres de restauració i condicionament.

Les actuacions han permès la restauració i substitució d’uns vitralls del temple per una banda, i el condicionament de l’entorn nord i nord-oest de l’edifici per l’altra.

En una de les obres realitzades s’ha restaurat un dels vitralls de la Cripta, concretament el finestral 01, que havia quedat pendent en la intervenció realitzada a finals dels anys 60, quan es van pintar la resta de les “margarites” dels finestrals. A més, també s’han substituït els vitralls de la Capella del Sant Crist, que tenien vidres blancs, per nous vidres esmaltats.

Aquests treballs de recuperació i substitució permeten unificar tots els vitralls existents al temple de la Cripta, l primera obra ha tingut un cost total de 45.365,59 euros.

La segona obra realitzada permetrà donar un nou ús a l’entorn nord i nord-oest de la Cripta, que estarà obert al servei dels visitants al monument.

Aquesta obra ha permès posar en relleu els materials i peces de pedra treballades que no es van arribar a utilitzar durant les obres de construcció de la Cripta, donat que Gaudí va abandonar el projecte a l’any 1914 deixant inacabada la construcció de l’Església. I, a més, també s’han recuperat les restes dels basaments del taller de Gaudí.

La seva exposició té un objectiu pedagògic i cultural important, per tal de revaloritzar l’obra de cara a les persones visitants, a més de poder gaudir d’un nou espai visitable de l’entorn de la Cripta.

Les diferents administracions que conformen el consorci són l’Institut Català del Sòl, la Diputació de Barcelona, l’ajuntament de Santa Coloma de Cervelló i el Consell Comarcal del Baix Llobregat.

El cost d’aquesta segona obra ha estat d’un total de 92.979,06 euros i s'ha cobert en la seva totalitat gràcies a una subvenció, per a despeses d’inversió, concedida per la Diputació de Barcelona.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article