Es transformarà en espai d’interpretació de la prehistòria la prolífica Cova de Can Sadurní a Begues

Cultura.

Aquest constarà d’ un centre de recepció de visites i l’adequació dels accessos al jaciment arqueològic.
Aquest constarà d’ un centre de recepció de visites i l’adequació dels accessos al jaciment arqueològic.

L’Ajuntament es va presentar a la convocatòria d’ajudes del programa de foment del patrimoni cultural i industrial de l’Àrea Metropolitana, amb l’objectiu d’obtenir finançament per a projectar un centre d’interpretació de la prehistòria de la Cova de Can Sadurní.

Els treballs inclosos en el projecte passen per la creació d’un centre de recepció de visitants, amb espai de divulgació i difusió, així com l’adequació dels accessos al jaciment arqueològic, per potenciar la seva promoció al públic.

Era la segona vegada que l’Ajuntament sol•licitava l’ajuda, i en aquesta ocasió el plenari del Consell Metropolità de l’AMB, reunit dimarts passat, va aprovar la concessió d’aquesta subvenció, que encaixa en la línia estratègica de finançament mitjançant aportació dels fons europeus FEDER.

Aquests diners, sumats a l’aportació de fons propis de més del 50% del total que farà l’Ajuntament de Begues, i que ja estan recollits en el pressupost municipal d’aquest 2020, permetrà l’inici dels treballs.

La notícia ja s’ha comunicat al col•lectiu CIPAG, entitat encarregada de les intervencions arqueològiques que es fan en el jaciment, així com de la seva divulgació científica, remarcar que l’avantprojecte presentat per l’Ajuntament de Begues ja va ser treballat conjuntament amb l’entitat.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article