Continua la pressió per interconnectar municipis del Baix Llobregat amb el TramBaix

Política.

El dissabte 18 d'abril, a partir de les 12 h, es preveu fer una marxa reivindicativa amb el tramvia seguint el recorregut i les parades reclamades.
El dissabte 18 d'abril, a partir de les 12 h, es preveu fer una marxa reivindicativa amb el tramvia seguint el recorregut i les parades reclamades.

El ple de febrer de la capital del Baix Llobregat aprovava una moció reivindicativa que ja ha tirat endavant als plens municipals de Sant Vicenç dels Horts i Sant Joan Despí, es preveu que aquest mes de març es presenti al Consell Comarcal i als ajuntaments de Molins de Rei, Sant Just Desvern, Esplugues i Pallejà.

Aquesta planteja l'extensió del tramvia des de Sant Feliu al Polígon El Pla fins a Molins de Rei i l'intercanviador dels ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) a Sant Vicenç dels Horts i Pallejà.

La moció, que recull la importància de l'ampliació del tramvia i la millora que suposa per a la mobilitat sostenible a Sant Feliu i a la comarca del Baix Llobregat, es va aprovar per unanimitat.

Aquesta reivindicació, que "l'Ajuntament fa seva" en paraules de l'alcaldessa Lídia Muñoz, es planteja en dues fases: una primera de tres quilòmetres aproximadament amb quatre noves parades, amb inici des de l'última parada a Sant Feliu, passant pel Polígon industrial El Pla fins a Molins de Rei. I una segona tot superant el riu Llobregat, des de Molins de Rei fins a l'estació dels FGC a Quatre Camins.

Entre els acords adoptats figura instar l'Autoritat del Transport Metropolità (ATM) que realitzi de manera immediata el estudis i projectes acordats i no realitzats en els Plans d'Infraestructures (PDI) dels anys 2001-2010 i 2011-2020 sobre la prolongació del Trambaix fins a l'estació de Quatre Camins dels FGC situada als municipis de Sant Vicenç dels Horts i Pallejà.

També acorda instar l'ATM que incorpori l'execució del projecte de la primera fase de l'extensió del tramvia fins al Polígon industrial el Pla i Molins de Rei en el nou PDI 2021-2030, fent possible la seva execució material abans de l'any 2030.

Segons recull el text, la millora del Trambaix esdevé una necessitat de primer ordre en les comunicacions amb transport públic al Baix Llobregat, per garantir un bon intercanvi modal i la connexió amb les xarxes de trens de rodalies, FGC i autobusos.

A més, l'extensió del tramvia connecta les 4 ciutats, que sumen més de 108.000 habitants, genera una important dinamització econòmica, social i cultural de la part central del Baix Llobregat i permet avançar en el dret a accedir sense impediments i de manera segura als espais públics, així com als centres de treball.

Aquesta extensió permet també connectar amb un bon transport públic al Polígon industrial del Pla i 3 polígons industrials més, tot facilitant els desplaçaments dels treballadors.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article