Demanen més implicació des del Prat a la Generalitat envers la residència de gent gran a la ciutat i més Mossos

Política.

Des del Prat es demana més policia a l’ Aeroport.
Des del Prat es demana més policia a l’ Aeroport.

L'alcalde del Prat de Llobregat, Lluís Mijoler, s'ha reunit amb el delegat territorial del Govern de la Generalitat a Barcelona, Juli Fernàndez, a la seu del consistori.

Durant la trobada, l'alcalde del Prat li ha reclamat que la Generalitat formalitzi el seu compromís amb la residència de gent gran a la ciutat, així com l'ampliació dels efectius dels Mossos d'Esquadra a la ciutat, entre d'altres demandes, com la intervenció i millora de l'equipament del CAP 17 de setembre.

Pel que fa la residència de gent gran, cal recordar que, tot i tractar-se d'una competència autonòmica, l'Ajuntament ha posat a disposició el solar per construir-la i ha mostrat la seva voluntat d'avançar la seva construcció.

Es demana al govern català que formalitzi el seu compromís amb la residència (de 140 places), amb l'actualització del protocol de col•laboració entre la Generalitat i l'Ajuntament, per garantir el dret a l'atenció de proximitat de la ciutadania pratenca en situació de dependència o vulnerabilitat.

Aquest vol que la Generalitat concerti un mínim de 90 places públiques per part de la Generalitat i la totalitat de les 30 places del centre de dia que l'Ajuntament ha planificat al mateix edifici.

En matèria de seguretat ciutadana, l'alcalde ha refermat al delegat del Govern la necessitat d'intensificar la presència d'agents dels Mossos al Prat, tal i com ja va traslladar al cap de la Regió Policial Metropolitana Sud, Joan Portals, en la reunió que van mantenir l'octubre de l'any passat, i al conseller d'Interior, Miquel Buch, mitjançant la carta que li va enviar el 16 d'octubre del mateix any.

Mijoler també ha urgit la Generalitat a assumir les seves competències en matèria de regulació del trànsit a la terminal 2 de l'aeroport i desplegar-hi agents del Mossos amb aquesta finalitat.

El desplegament dels Mossos en aquesta zona permetria alliberar efectius de la policia local que actualment presten el servei i que podrien destinar-se a reforçar les tasques de seguretat ciutadana a la ciutat.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article