ERC Viladecans titlla de “canvi de cromos” la proposta de Carles Ruiz de “sacrificar” la Ricarda per ampliar l’ Aeroport

Política.

ERC Viladecans s’oposa a l’ampliació de la tercera pista de l’aeroport del Prat que planteja AENA.
ERC Viladecans s’oposa a l’ampliació de la tercera pista de l’aeroport del Prat que planteja AENA.

Els republicans rebutgen l’afectació sobre la Ricarda, uns terrenys del Prat inclosos a la Xarxa Natura 2000 de la Unió Europea i que formen part dels Espais Naturals del Delta del Llobregat.

A més, consideren “lamentable el canvi de cromos” que ha ofert l’alcalde del PSC a AENA per compensar a Viladecans “la mossegada de 500 metres d’entorn protegit al Prat.”

En paraules de la portaveu del grup d’ERC‐AM Bàrbara Lligadas, “des d’Esquerra Republicana mostrem el nostre rebuig frontal a la proposta que fa l’alcalde Ruiz de cedir terrenys dels nostres espais naturals per a la nova pista de l’aeroport davant la negativa de l’Ajuntament del Prat de deixar fer‐ho en el seu terme municipal”.

A més ha afegit, “ho fa amb una proposta ben curiosa, diu que reubicarà aquests espais naturals com si fos un canvi de cromos al Mercat de Sant Antoni. Però a on els reubicarà? Al Parc Agrari? Aquell Parc Agrari que tant diu defensar?”.

Lligadas assegura que “des d’Esquerra tenim clar que el PSC fa dècades que amenaça aquests terrenys: ho va fer amb el camp de golf, ho va fer amb el Barça Parc, ho va fer amb Eurovegas i ara amb la connivència amb el Pla Director Urbanístic del Delta."

Per això, "continuarem plantant cara i farem que aquests terrenys continuïn sent defensats. Contribuirem en la lluita social que defensa que aquests espais no només són importants per a la nostra ciutat sinó per a tot el país”.

La proposta d’ampliació de la tercera pista compta amb el rebuig frontal de tots els grups polítics del Prat i de les entitats ecologistes, “pels efectes en la natura, el territori i la salut.”

Segons els republicans, “Lluny d’oposar‐s’hi, l’alcalde Ruiz ha ofert al president d’AENA, l’exportaveu del PSC Maurici Lucena, compensar a Viladecans els terrenys esgarrapats a la Ricarda.”

Aquests asseguren que, “ho ha anunciat a la premsa sense concretar ni com ni a on, o si seria en detriment del Parc Agrari del Baix Llobregat que d’altra banda tant diu defensar.”

“Establir nous espais de reserva natural en zones del Parc Agrari o que hi limiten, augmenta la pressió sobre la pagesia, doncs es condiciona la seva activitat i és contrari l'aposta per un Parc Agrari potent econòmicament”, considera la portaveu d’ERC.

Pels republicans, “l’oferiment de compensació demostra la incoherència del discurs de Carles Ruiz on posa l’accent en les accions locals contra el canvi climàtic i després adopta mesures que van en sentit contrari.”

“Des d’ERC no tolerarem que Carles Ruiz utilitzi el nostre patrimoni natural i agrari com a moneda de canvi de res, menys encara en l’actual context de canvi climàtic”, ha conclòs Lligadas.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article