Les façanes i les cobertes del Museu de la Torre Lluch de Gavà ja tenen un projecte per portar a terme la seva restauració

Cultura.

La primera fase inclou la restauració de la terrassa de la primera planta, el sostre de les galeries laterals i les façanes de la planta baixa.
La primera fase inclou la restauració de la terrassa de la primera planta, el sostre de les galeries laterals i les façanes de la planta baixa.

El projecte, a càrrec del Servei de Patrimoni Arquitectònic Local, s'ha realitzat a causa del despreniment de part dels estucs de les façanes, i preveu una actuació per fases ordenades en funció de la seva urgència amb un import d'execució de 400.000 euros.

La Torre Lluch és una casa senyorial de finals del segle XVIII, que presideix el nucli antic de Gavà i el seu primer eixample. Des del 1977 l'edifici és de propietat pública i des del 1991 seu del museu municipal, després de la reforma i ampliació efectuada per destinar-lo a aquest ús, obres finançades per la Diputació de Barcelona i l'Ajuntament de Gavà.

L'edifici és de planta rectangular, disposada en tres crugies, façana principal a migdia i disposa de soterrani amb pilars, arcs i voltes de maó, i està format per planta baixa, pis i golfes, i cobert per una teulada a dues aigües dissimulada per un àtic que corona el perímetre de les façanes per sobre la cornisa.

Aquestes façanes són simètriques i estan revestides amb estucs i tenen alguns elements decoratius esgrafiats, en tres dels seus costats estan envoltades per galeries porxades formades per un seguit d'arcades de mig punt.

Formalment, la casa és d'estil neoclàssic amb pervivència d'elements d'inspiració barroca com els gerros ornamentals de pedra, que coronen els extrems de les baranes.

L'edifici està envoltat d'un jardí, ara parc urbà, que va ser ideat a inicis del segle XIX per tal de donar la imatge d'una vil•la clàssica italiana al conjunt.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article