Pimec veu compatible l’ activitat laboral amb la prevenció per frenar el Covid-19

Societat.

La patronal no aposta pel tancament total de l’ economia productiva i que la gent treballi.
La patronal no aposta pel tancament total de l’ economia productiva i que la gent treballi.

“Una aturada total de l’activitat econòmica portaria també conseqüències greus; hem de procurar que l’activitat empresarial sigui compatible amb les més efectives mesures de prevenció”. Així ho ha dit el president de PIMEC, Josep González, en relació a la proposta del president del Govern de Catalunya, Quim Torra, quan aquest cap de setmana parlava d’una aturada solidària de país.

El president de PIMEC ha assegurat que, “la patronal ha estat en tot moment en contacte directe tant amb la Generalitat, a través dels departaments d'Empresa, de Treball i de Salut, com del Govern central, concretament amb el Ministeri de Treball i el d’Indústria.”

Per això, veu bé una reunió amb l’objectiu de garantir la millor coordinació entre els agents socioeconòmics i el Govern de la Generalitat que “es produirà aquesta tarda de manera telemàtica”.

En una roda de premsa retransmesa en directe via streaming, González ha demanat a les Administracions Públiques “prioritzar i accelerar la implementació de mesures per millorar la situació de les empreses i del col•lectiu d’autònoms”.

I ha recordat algunes de les peticions de PIMEC en aquest sentit: “La suspensió immediata de les cotitzacions socials de pimes i autònoms; l’ajornament del pagament de l’IVA i de l’IRPF i la compensació dels deutes fiscals”.

El president de l’entitat també ha dit que, “caldria com a mínim triplicar els 1.000 milions d’euros del fons de contingència de la Generalitat per donar liquiditat a pimes i autònoms.”

Així mateix, la patronal demana un ajornament en els pagaments d’hipoteques i crèdits, el pagament immediat de les factures pendents de les administracions públiques, i una compensació econòmica pel tems d’atur dels autònoms.

A més, una definició i ampliació de les causes per ERTO per força major i l’agilització dels tràmits administratius, especialment els laborals relacionats amb expedients de regulació temporals d’ocupació.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article