La Zona de Baixes Emissions ajorna les sancions per l’ estat d’ alarma

Societat.

Determinaran una nova data d’entrada en vigor de les multes prevista inicialment per l’1 d’abril de 2020.
Determinaran una nova data d’entrada en vigor de les multes prevista inicialment per l’1 d’abril de 2020.

Davant l’evolució de la Covid-19 i l’estat d’alarma actual, l’AMB, l’Ajuntament de Barcelona i els altres quatre municipis metropolitans implicats (Cornellà de Llobregat, Esplugues de Llobregat, l'Hospitalet de Llobregat i Sant Adrià de Besòs) han determinat ajornar l’entrada en vigor del règim sancionador de la ZBE Rondes de Barcelona fins a nova data.

Fins a nou avís, les administracions han decidit que la ZBE Rondes BCN queda vigent com ha estat aquests darrers tres mesos del 2020: activa (de dilluns a divendres laborables de 7 a 20 h), però sense multes.

Per fer-ho efectiu, els cinc municipis metropolitans implicats estan preparant els corresponents decrets d’alcaldia, que es preveu estiguin signats entre demà dimarts i dimecres.

Una vegada s’acabi l’estat d’alarma, les administracions implicades analitzaran i determinaran una nova data d’entrada en vigor del règim sancionador de la ZBE Rondes BCN, la mesura s’ha pres de manera consensuada per no afectar la mobilitat de les persones en la situació excepcional actual.

“Hem pres aquesta determinació amb l’objectiu que cap persona es vegi afectada en cas d’emergència”,ha manifestat el vicepresident de Mobilitat, Transport i Sostenibilitat de l’AMB, Antoni Poveda, que també ha recordat que aquests darrers mesos ja s’havia notat una reducció important de circulació de vehicles sense etiqueta ambiental.

Des de l’AMB es recorda que la mobilitat dels vehicles privats ha de ser la mínima imprescindible aquests dies, segons les indicacions del Real Decreto 463/2020, excepte per a aquelles tasques i necessitats bàsiques.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article