Unió de Pagesos demana indicacions clares als ajuntaments per garantir la venda de productes frescos a l'aire lliure

Societat.

Aquest cap de setmana més per desconeixement que per altres motius alguns ajuntaments van prohibir paradetes als mercats setmanals, que havien estat limitats a altres productes.
Aquest cap de setmana més per desconeixement que per altres motius alguns ajuntaments van prohibir paradetes als mercats setmanals, que havien estat limitats a altres productes.

El sindicat demana als departaments de Salut i d'Agricultura de la Generalitat, així com a les agrupacions municipals, que facilitin indicacions clares als ajuntaments de Catalunya per tal que garanteixin la continuïtat dels mercats de producte fresc a l'aire lliure, en igualtat de condicions per als paradistes, i facilitant el compliment de les mesures de seguretat decretades contra el COVID-19.

Unió de Pagesos denuncia que durant el cap de setmana passat alguns ajuntaments catalans han restringit l'accés de pagesos a les seves parades setmanals de producte fresc, al•legant motius d'aforament i contràriament a la resolució aprovada pel Departament de Salut.

Aquest reclama, precisament, que és el mateix ajuntament el que ha de garantir la igualtat de tracte entre establiments i parades de productes frescos, i ha de gestionar els mitjans materials i humans necessaris perquè es donin tant les garanties de subministrament com les garanties de salut pública, ja que, en cas contrari, els paradistes afectats hauran de ser indemnitzats per les entitats locals.

El divendres 13 de març el Departament de Salut va aprovar una resolució segons la qual cal garantir la continuïtat dels mercat d'abastiment de productes frescos a l'aire lliure, i el reial decret que regula l'estat d'alarma aprovat pel Govern estatal el dissabte 14 de març estableix, al seu torn, que caldrà respectar les resolucions aprovades per les comunitats autònomes.

Per tant, les administracions competents, en aquest cas les locals, han de facilitar els mitjans per garantir la continuïtat dels mercats de productes frescos a l'aire lliure i garantir que es donin els requisits de distància de seguretat entre persones i d'aforament.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article