La Generalitat confirma el primer cas de Coronavirus al complex penitenciari Brians de Sant Esteve i restringeix al màxim entrades i sortides

Societat.

Els nous ingressos quedaran interns en mòduls separats de la resta durant 14 dies perquè hi passin la quarantena.
Els nous ingressos quedaran interns en mòduls separats de la resta durant 14 dies perquè hi passin la quarantena.

Es tracta d’un intern al Centre Penitenciari Brians 2 que ha resultat positiu, d’acord amb el protocol establert amb el Departament de Salut, el pacient ha estat traslladat a la Unitat Hospitalària Penitenciària de Terrassa (UHPT).

Tal com indica el mateix protocol, el mòdul on feia vida la persona encomanada ha estat provisionalment aïllat des d’ahir, per un període de 14 dies, a l’espera de l’evolució de la salut dels 105 presos que hi tenen la cel•la.

Des d’aquest dissabte, les cel•les estan obertes, però els interns no poden sortir del mòdul. Es tracta d’una mesura per impedir l’accés als espais comuns de tot l’equipament (tallers, zones educatives i esportives, etc.) per dificultar la propagació del virus a la resta de mòduls del centre penitenciari.

En el conjunt dels centres, a hores d’ara, la Secretaria de Mesures Penals ha comptabilitzat 1 cas positiu i 12 de sospitosos entre la població reclusa, en relació amb els professionals, n’hi ha 1 de positiu i 16 de sospitosos.

La Secretaria de Mesures Penals, Reinserció i Atenció a la Víctima subratlla la professionalitat i el compromís de tots els treballadors i treballadores d’aquest servei públic essencial.

Per aquest motiu la Secretaria de Mesures Penals, Reinserció i Atenció a la Víctima del Departament de Justícia extrema les precaucions per limitar el contagi dels reclusos en els centres penitenciaris i de justícia juvenil.

Les entrades i sortides de les persones internes han quedat temporalment suspeses, la mesura inclou totes les sortides programades, els 100.2 i els tercers graus.

Les visites a l’interior dels equipaments tampoc estan autoritzades, l’objectiu de les noves mesures és evitar que les persones internes que surten a l’exterior dels centres contreguin el coronavirus per contactes a l’exterior i contagiïn la resta de la població privada de llibertat quan reingressin als equipaments penitenciaris i de justícia juvenil.

Per protegir els professionals de tots els equipaments, també han quedat suspeses les visites d’amics i familiars per locutori, que són les que es fan a través d’un vidre i d’un intèrfon, el nou paquet de mesures preventives s’aplicarà a partir d’avui dimarts.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article