Gerhard Grenzing, el músic i orguener alemany establert al Papiol reconegut amb la Creu Sant Jordi

Cultura.

La Creu de Sant Jordi és un dels màxims reconeixements que pot rebre una persona per part de la Generalitat.
La Creu de Sant Jordi és un dels màxims reconeixements que pot rebre una persona per part de la Generalitat.

Aquest va obrir el seu taller de construcció i reparació d’orgues al Papiol els anys setanta, ha estat reconegut amb la Creu de Sant Jordi, per la llarga trajectòria, àmpliament reconeguda, com a constructor i restaurador d’orgues històrics de Catalunya i les illes Balears..

La distinció es va crear el 1981 amb la finalitat de distingir les persones naturals o jurídiques que, pels seus mèrits, hagin prestat serveis destacats a Catalunya.

En Gerhard Grenzing va completar la seva formació com a orguener al prestigiós taller de Rudolf von Beckerath a Hamburg (Alemanya), amb menció d'honor.

Després d'incrementar la seva experiència amb altres orgueners europeus i amb el desig d'estudiar els orgues ibèrics, es va traslladar a Mallorca als anys seixanta.

Fascinat per l'originalitat i la inventiva que va descobrir als instruments històrics molt ben conservats, va decidir dedicar-se a la restauració i a la recuperació d'aquests orgues.

Durant anys de desenvolupament continu i de lent progrés, ha realitzat amb els seus col•laboradors (la majoria formats per ell mateix), més de setanta restauracions i 180 nous instruments en tres continents, fruit del resultat de les investigacions constants i d'intensos treballs de creació.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article