El Conseller d’ Interior agraeix la tasca de les policies locals per frenar la propagació del coronavirus

Societat.

El Conseller gestionant des del departament d’ Interior.
El Conseller gestionant des del departament d’ Interior.

El conseller d’Interior, Miquel Buch, ha anunciat que en matèria de trànsit aquest cap de setmana, “hem tingut una reducció de la mobilitat. Molta gent s’ha desplaçat perquè ha hagut d’anar a treballar però hem tingut reducció important”.

Buch informava que, “hi ha hagut una reducció del 60% a l’anella metropolitana, respecte el divendres 13 de març, i del 65% respecte al divendres 6 de març”.

El conseller també ha explicat que “si comparem les dades de dissabte fins les 8 del matí, i comparant-les amb les de dissabte de la setmana passada, on hi havia una situació de semi confinament, trobem una reducció del 54% de la mobilitat i respecte a fa dos dissabtes, del 72%”. “Aquestes dades mostren que la gent està fent aquest exercici de responsabilitat”, ha dit.

En aquest context, Buch ha criticat la DGT, de la qual ha dit que “ha enviat un missatge confús que no s’ajusta a la realitat. Vol aigualir la feina que es fa a Catalunya amb la de tot l'Estat . És fals i ho condemno. No es pot actuar així. No s'hi val blanquejar dades. A Catalunya hem reduït la mobilitat i a d’altres llocs no”.

“La Generalitat ha pres decisions i evidentment hi ha gent incívica però la majoria de catalans estan complint i encara els demanarem més”, ha afegit.

Pel que fa a la Decret aprovat pel Govern espanyol, el conseller ha dit que “és poc valent, ha anat a mínims i no en ajuda a evitar la propagació. Li exigim a l’Estat que sigui molt més taxatiu. A Catalunya haguéssim sigut més dràstics”.

En aquesta línia, Buch ha recordat que “si algú vol sortir, els Mossos i la Policia Local faran la feina, i sancionaran. Els números d’actes aixecades són importants i les sancions acabaran arribant”.

Pel que fa als dies de confinament, el titular d’Interior ha explicat que “les mesures que prenguem avui seran efectives d'aquí a 10-14 dies. Per tant anem en tres setmanes de decalatge entre un punt i l'altre. És per això que hem sigut tant taxatius i ràpids en prendre decisions". “Apostem per mesures dràstiques, per evitar la propagació i evitar el col•lapse sanitari”.

En quant al certificat auto responsable, Buch ha dit que “és fruit de moltes peticions per poder justificar que el treballador va al centre de treball, i hem volgut facilitar i agilitzar la feina. En aquest certificat hi ha marcats tots els casos en els quals es pot sortir".

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article