La Policia Local de Viladecans fa la primera detenció d’ una persona per saltar-se el confinament i supera el centenar de denúncies

Societat.

Un vehicle policial amb megafonia adverteix de les limitacions de la mobilitat.
Un vehicle policial amb megafonia adverteix de les limitacions de la mobilitat.

La Policia Local de Viladecans ha obert, fins avui, 110 incidències per l'incompliment de l'Estat d'Alarma. D'aquestes, 101 han estat denúncies per no respectar l'ordre de confinament als domicilis i 3 per la retirada de cintes policials que prohibeixen l'accés als parcs públics.

Els funcionaris policials viladecanencs també han ordenat el tancament de 6 bars que havien obert de forma il•legal. A més, 7 forns amb servei de cafeteria han estat advertits que no es pot consumir al local.

El dispositiu especial ha implicat gairebé tota la plantilla disponible de la Policia Local, i actua especialment a les entrades i sortides del municipi.

A més, un cotxe dotat de megafonia patrulla pels carrers avisant la població de les restriccions existents de la mobilitat durant l'Estat d'Alarma.

El Reial Decret 463/2020, de 14 de març, declara l'Estat d'Alarma per a la gestió de la situació de crisi sanitària ocasionada per la COVID-19.

Des d'aquest dia està limitada la llibertat de circulació de les persones i no es pot transitar i passejar per les vies d'ús públic, excepte per a la realització d'activitats essencials com anar a la compra d'aliments o medicines o anar a la feina.

L'incompliment de l'Estat d'Alarma serà sancionat, segons es recull en l'article 20 del Reial Decret, que es va publicar la nit del dissabte 14 de març en el Butlletí Oficial de l'Estat. Les sancions oscil•len entre 100 i 600.000 euros o presó de tres mesos fins a un any, segons la gravetat de la infracció.

La tipificació de la infracció com a delicte contra la protecció de la seguretat ciutadana, la salut pública, la protecció civil o codi penal dependrà del delicte en si i de la valoració que efectuïn del risc els agents de l'autoritat. Les sancions es mantindran encara que finalitzi la vigència de la declaració de l'Estat d'Alarma.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article