Els finats de Brians faran videoconferències amb els familiars per augmentar les mesures contra el coronavirus

Societat.

Les trucades es faran des dels ordinadors dels equipaments educatius de les presons.
Les trucades es faran des dels ordinadors dels equipaments educatius de les presons.

Aquestes videoconferències es posen en marxa a través d’un programa gratuït de fàcil instal•lació (jitsi meet), que permetrà comunicar amb les persones recluses des de telèfons, tauletes i ordinadors dels familiars.

Per comunicar, els familiars només hauran d’instal•lar una aplicació en els seus aparells, amb les instruccions que facilitaran els professionals dels serveis penitenciaris. 

El desplegament d’aquesta iniciativa al conjunt dels centres serà tan ràpid com sigui possible. En paral•lel, el Departament de Justícia ha fet una comanda urgent de 230 telèfons mòbils per repartir entre tots els equipaments penitenciaris i de justícia juvenil.

Des d’aquests aparells, els interns podran fer videoconferències via Whatsapp, que és un sistema popular i del qual disposen la major part de les famílies.

L’objectiu és aprofitar tots els instruments possibles per compensar la suspensió dels vis a vis i de les visites per locutori de vidre, degut a l’emergència sanitària del coronavirus.

Les persones privades de llibertat podran trucar gratuïtament a les seves famílies, si acrediten falta de recursos, el Departament de Justícia n’assumirà el cost, tant si són trucades locals com a l’estranger.

D’aquesta manera, la Generalitat garanteix la màxima comunicació possible durant les restriccions pel coronavirus, amb independència de l’origen i del poder adquisitiu de cada intern.

Des de dilluns passat, els centres penitenciaris han doblat el nombre de trucades autoritzades, en lloc de 10 de 8 minuts, en són 20 de la mateixa durada, en total, una hora i 20 minuts més de telèfon a la setmana.

No obstant això, com que el 46 % de la població reclusa és estrangera, n’hi havia una part significativa que no en podia assumir el cost, la Generalitat també facilita televisors als presos sense recursos.

En concret, n’ha adquirit 160 per ubicar-los a les cel•les d’ingressos, on els nous interns passen la quarantena abans de barrejar-se amb la resta de la població penitenciària.

En aquest context de caiguda de les activitats culturals, esportives i formatives, el Departament també ofereix els televisors als interns que no se’n poden comprar.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article