Ajornat el cobrament d'impostos i suspesos els rebuts de serveis esportius, educatius i culturals de Viladecans

Societat.

L'Ajuntament ha acordat mesures econòmiques destinades a la ciutadania i a les empreses de la ciutat.
L'Ajuntament ha acordat mesures econòmiques destinades a la ciutadania i a les empreses de la ciutat.

El Consistori complementarà el suport a famílies i activitats econòmiques adoptat pels governs de l'Estat i de la Generalitat amb la suspensió i ajornament de diversos pagaments.

D'aquesta manera, s'allarga dos mesos el període de pagament dels rebuts no domiciliats de l'Impost de Béns Immobles (IBI) i el Tribut Metropolità i s'amplia fins al 30 d'abril el pagament de qualsevol liquidació pendent.

A més, mentre duri l'Estat d'Alarma no es procedirà a emetre cap tribut ni multa de trànsit i s'amplia el termini de cobrament de l'impost de vehicles fins al 2 de juny.

També se suspèn el pagament a les zones regulades d'estacionament. L'Ajuntament també suspèn els rebuts en els serveis d'Escoles Bressol Municipals, l'Ateneu de les Arts i els complexos esportius municipals Atrium i Podium.

Respecte als dies del mes de març en els quals no s'ha pogut prestar el servei, seran descomptats en el primer rebut que s'emeti un cop es pugui tornar a prestar el servei amb normalitat.

Pel que fa a l'activitat comercial que implica la utilització de la via pública, les mesures determinen el retorn de la taxa d'ocupació per a les terrasses de bars i restaurants.

També es determina la compensació de la taxa de residus comercials als establiments tancats, així com als paradistes del mercat setmanal, per l període en què l'activitat estigui tancada o l'ocupació no s'hagi pogut realitzar.

L'Ajuntament ja treballa en un paquet de mesures per al teixit econòmic i nous ajuts a les persones, i s'oferiran facilitats i criteris de flexibilitat davant les obligacions tributàries de la ciutadania. A documents adjunts es pot veure la proposta de modificació del calendari fiscal i un resum d'aquestes primeres mesures.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article