A partir de dissabte 28 es limita la ocupació del servei a la línia Llobregat-Anoia dels FGC al 33% de capacitat

Societat.

FGC adequa el seu servei per a adaptar-se a l'evolució de l'emergència sanitària.
FGC adequa el seu servei per a adaptar-se a l'evolució de l'emergència sanitària.

La reducció de la demanda a les línies metropolitanes de Ferrocarrils se situa aquesta setmana per sobre del 92%.

Per línies, la disminució a la línia Barcelona-Vallès ha estat superior al 94% i a la línia Llobregat-Anoia, d’un 89%., aquesta reducció ha suposat que deixin de viatjar amb FGC unes 315.000 persones cada dia.

En tot moment, la concentració de persones a tots els trens i totes les andanes ha estat per sota d’un terç (el 33%), garantint d’aquesta manera la distància de seguretat recomanada entre persones.

Des de l’inici de la situació d’emergència sanitària, el servei que presta FGC s’ha anat ajustant d’acord amb la demanda i seguint les indicacions rebudes per part del Govern i de l’Autoritat del Transport Metropolità (ATM) de Barcelona, intentant respectar sempre la relació entre els recursos destinats i assegurar el nivell d’ocupació.

S’oferirà 1 tren/hora a la línia R5 (Barcelona-Manresa), 1 tren/hora a la línia R6 (Barcelona-Igualada, amb finalització i inici a La Pobla de Claramunt) i 1 tren/hora a la línia L8 (Pl. Espanya-Molí Nou Ciutat Cooperativa).

La composició dels trens serà doble, circulant tot els trens amb sis cotxes, amb la qual cosa es garanteix una concentració de persones per sota del 33% tant a dintre del tren com a les andanes i es facilita mantenir la distància de seguretat recomanada entre les persones usuàries.

Per tal de minimitzar el risc d’infecció pel coronavirus i evitar el risc de contagi entre les persones usuàries, Ferrocarrils modifica a partir d’aquest dissabte l’operativa de funcionament de tots els ascensors de les seves estacions: s’operaran a distància de forma centralitzada i s’activaran des del Centre de Control d’FGC.

Amb aquesta mesura s’aconsegueix que les persones que necessitin fer servir els ascensors no premin els botons per sol•licitar-los. El que hauran de fer és contactar amb el Centre de Control per telèfon, trucant al telèfon gratuït 900901515 i mitjançant l’intèrfon dels Punts d’Ajuda que hi ha a les estacions.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article