Aquest cap de setmana hi haurà una hora menys de confinament la matinada de dissabte s’ adaptarà l’ horari d’ estiu

Societat.

Cada vegada hi ha més veus en contra d’ aquest canvi horari però els governs no es posen d’ acord.
Cada vegada hi ha més veus en contra d’ aquest canvi horari però els governs no es posen d’ acord.

La propera nit de dissabte 28 a diumenge 29 de març es procedirà a avançar l’hora., així, quan siguin les dues de la matinada els rellotges s’hauran d’avançar a les tres.

Davant la situació de confinament de la ciutadania degut a la Covid19, l’Oficina per a la Reforma Horària i el Consell Assessor per a la Reforma Horària (CARH) fa unes recomanacions ja que l’adaptació al nou horari d’aquest cap de setmana, pot ser més llarga de l'habitual degut a la disminució de les rutines socials, de l’exposició a la llum solar i de l’activitat física.

En aquest sentit, recomana procurar rebre el màxim de llum natural al matí i, a ser possible, sortir al balcó a prendre el sol una estona, fer pautes d’exercici físic, en la mesura que es pugui, especialment al matí, i cada dia a la mateixa hora.

Desplaçar els horaris de menjar i son de manera progressiva, uns 15 minuts diaris, especialment en nens, per fer l’adaptació més suau, de manera habitual, es recomana procurar mantenir horaris regulars a l’hora de llevar-se, anar a dormir i de menjar per ajudar a regularitzar el ritme del rellotge intern i afavorir el son.

Evitar sempre aparells electrònics abans d’anar a dormir, especialment aquests dies, per no endarrerir encara més l’hora per poder conciliar el son, alhora que les migdiades i estimulants des de l’hora de l’àpat del migdia.

El canvi horari és una mesura que es realitza dos cops a l’any (març i octubre) i té el seu origen en la crisi del petroli de l’any 1974, amb l’objectiu de reduir el consum d’energia associat a la il•luminació artificial.

La millora de les tecnologies d’il•luminació, amb solucions més eficients com les llums LED, ha minimitzat l’impacte del canvi d’hora sobre el consum d’energia.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article