“Vassallatge” a la Diputació el 10% dels vehicles prestats de la institució per us sanitari van a parar a l’Hospitalet localitat de la presidenta alhora que Alcaldessa

Política.

Captura de pantalla de la polèmica piulada.
Captura de pantalla de la polèmica piulada.

Des de Twitter, diferents usuàries i usuaris, tant individuals com càrrecs polítics, han denunciat que el PSC de l’ Hospitalet va fer una piulada (veure foto) traient pit insinuant que gràcies a que Núria Marín era Presidenta de l’ ens supramunicipal alhora que alcaldessa, la localitat aconseguiria 7 vehicles per la ciutadania.

També sobta que després de molts dies d’ inactivitat d’ aquests vehicles, en concret des de l’ inici del confinament, fins ara no s’ havia donat aquest pas des de la Diputació, només quan ja s’ havia decidit la forma de distribució que casualment començava per la localitat de la seva Presidenta.

Davant la situació d’emergència mèdica i assistencial provocada pel coronavirus, la Diputació de Barcelona ha intensificat la col•laboració amb el CatSalut posant a disposició de les seves necessitats recursos materials, humans i tècnics.

Així, la corporació ha cedit a les autoritats sanitàries vehicles sense conductor procedents de la seva flota de serveis tècnics per a què sigui el CatSalut qui els distribueixi al territori segons les necessitats en cada cas.

El departament de Salut ha considerat necessari destinar els primers 6 vehicles dels 70 disponibles per 311 municipis a l’Hospitalet de Llobregat, a causa de l’impacte assistencial que ha suposat a la ciutat el tancament d’un nombre important de Centres d’Atenció Primària.

Els vehicles permetran les visites mèdiques a domicili i, a criteri del departament de Salut, el trasllat del personal sanitari que així ho requereixi.

La Diputació de Barcelona també està treballant, en col•laboració amb tots els municipis de la província i de forma coordinada amb el CatSalut, per posar en marxa les ampliacions dels principals hospitals i habilitar, si cal, hotels arreu del territori.

En aquest sentit es contemplen dues possibilitats, sempre segons les necessitats del CatSalut: que alguns d’aquests hotels es medicalitzin per acollir malalts de coronavirus i que d’altres s’habilitin com a centres per al descans del personal sanitari.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article