Crida des de la Cooperativa Agrícola del Prat per salvar la icona gastronòmica del Baix Llobregat #MengemCarxofa

Societat.

En aquests dies, les famílies pageses del Prat es troben en la temporada alta de producció de Carxofa Prat.
En aquests dies, les famílies pageses del Prat es troben en la temporada alta de producció de Carxofa Prat.

Si voleu comprar Carxofa Prat, ho podeu fer trucant al 671 611 016, el ritme de producció actual és de 40.000 quilos de carxofes a la setmana.

La caiguda de la demanda d’aquest producte, acompanyat pel tancament de fronteres amb França, ha provocat una situació gravíssima per les 30 famílies pageses que formen la Cooperativa, que es poden veure abocades a no collir el producte els propers dies.

Convé recordar que prop del 70% dels ingressos de les famílies pageses de la Cooperativa provenen del conreu de la Carxofa, si aquesta situació no es revoca, la pagesia del Baix Llobregat veuria en perill la ja malmesa estabilitat de la pagesia al Delta del Llobregat.

És per això que la Cooperativa Agrícola del Prat fa una crida a la solidaritat dels restaurants de tota l’Àrea Metropolitana de Barcelona per animar-los a comprar ara Carxofa Prat per tal de poder envasar-les al buit i allargar la temporada gastronòmica d’aquesta hortalissa.

La Cooperativa apel•la a la responsabilitat dels restauradors en aquest moment tan crític per la pagesia periurbana, la Cooperativa Agrícola del Prat aplega prop d’una trentena de cooperativistes productors que representen 250 hectàrees de conreu a la vall baixa del riu Llobregat.

Per tal d’allargar la temporada gastronòmica del producte, proposem alternatives per seguir gaudint de la Carxofa als restaurants quan la situació de confinament canviï.

La més senzilla és la de comprar ara la carxofa, bullir-la i envasar-la al buit i poder servir-la durant la resta de l’any. Aquest procés permet que la carxofa aguanti un any, una altra opció és la de fer conserves de carxofa, tant del cor com per cremes o melmelades. I també s’estan estudiant d’altres opcions incipients com la congelació després d’un procés d’ebullició.

Cal recordar que la Cooperativa continua treballant per tal de nodrir la ciutadania de l’Àrea Metropolitana del Prat amb producte fresc i de proximitat del Parc Agrari del Baix Llobregat.

Les famílies pageses segueixen fent un esforç per garantir que tots aquests productes bàsics no hi faltin a cap establiment de l’Àrea Metropolitana de Barcelona.

Tanmateix, convé recordar que moltes famílies pageses de la Cooperativa Agrícola disposen de botigues on també subministren productes de collita pròpia i de temporada, garantint la seva obertura i atenció a la ciutadania.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article