El Govern inicia els tràmits per fer un avançament del 50% del Fons de Cooperació Local de Catalunya

Política.

La mesura es pren amb l’objectiu de reforçar la liquiditat pressupostària de les administracions locals, en especial la d’aquells municipis mitjans i petits.
La mesura es pren amb l’objectiu de reforçar la liquiditat pressupostària de les administracions locals, en especial la d’aquells municipis mitjans i petits.

La consellera de la Presidència i portaveu del Govern, Meritxell Budó, ha assegurat que el Govern és conscient que “per donar una resposta el màxim d’eficaç” a la crisi sanitària, econòmica i social produïda per la Covid-19.

I afegia "és necessari enfortir” les administracions locals, Ajuntaments, Consells Comarcals i EMD’s, “perquè són la primera referència de tots els ciutadans i ciutadanes de Catalunya, són aquelles administracions de més proximitat a la ciutadania”.

Segons la consellera Budó, responsable d’Administració Local del Govern, es distribuirà un import equivalent al 50% de l’import distribuït l’any 2019 en els municipis de Catalunya, en concepte d’avançament de la distribució definitiva que es farà quan s’aprovi la Llei de pressupostos d’aquest 2020.

En aquest sentit, la portaveu ha afegit que s’han iniciat els tràmits necessaris per a fer efectiu un avançament de 61M€ del Fons de Cooperació Local i les previsions, segons la consellera Budó, és que aquest mes d’abril les transferències quedin ja fetes. Aquests 61M€ es distribuiran en 18 milions d’euros per Consells Comarcals, 43 milions per Ajuntaments i 181.000 euros per EMD.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article