L'alcalde de Viladecans demana ajut militar per col•laborar amb la neteja durant l'Estat d'Alarma

Política.

La UME ja ha actuat al Baix Llobregat concretament a la Residencia d’ Avis d’ Olesa.
La UME ja ha actuat al Baix Llobregat concretament a la Residencia d’ Avis d’ Olesa.

El socialista Carles Ruiz ha dirigit una carta a la subdelegada del Govern a Catalunya, Teresa Cunillera, per demanar l'ajut de la Unitat Militar d'Emergències (UME) amb l'objectiu de fer front a l'emergència sanitària.

L'alcalde ha sol•licitat la col•laboració de la UME en les desinfeccions de les zones de la ciutat on es produeix més concentració de persones amb risc, com són l'entorn de l'Hospital de Viladecans, el Centre Social i Sanitari Frederica Montseny, les residències de la gent gran, els mercats municipals i equipaments municipals com la comissaria de policia i les dependències dels serveis socials.

Són tasques que ja estan fent els equips de neteja de l'Ajuntament, però que, "amb l'ajut dels militars es podrien fer de forma més ràpida." L'alcalde ha informat de que "la situació a Viladecans dins de l'excepcionalitat de l'estat d'alarma és de moment dins dels paràmetres dels municipis metropolitans".

Carles Ruiz ha destacat la tasca que estan fent els ajuntaments, de "gestió directa" en la lluita contra la COVID-19, i que té un impacte directe en els serveis que els ajuntaments presten a la ciutadania.

Ruiz considera que "les mesures adoptades pel Govern central són absolutament necessàries per evitar la propagació de virus i nosaltres, des dels ajuntaments, estem col•laborant fent-les efectives en coordinació directa entre les policies municipals i els cossos i forces de seguretat de l'Estat i la Generalitat de Catalunya".

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article