Unitat política a Sant Joan Despí en la lluita contra el coronavirus

Política.

Els i les portaveus van celebrar divendres 27 de març un ple extraordinari per via telemàtica.
Els i les portaveus van celebrar divendres 27 de març un ple extraordinari per via telemàtica.

En al seva intervenció inicial, l'alcalde, Antoni Poveda, va tenir un record, “per a totes les persones que estan patint aquesta malaltia i per a aquelles que han perdut a familiars i amics".

En aquest sentit, va recordar que l'Ajuntament de Sant Joan Despí "en quatre dies, ha estat capaç d'organitzar l'operatiu 'on line' municipal" i que, des de dies abans de l'entrada en vigor de l'estat d'alarma, "no hem deixat de prendre mesures per frenar l'expansió del virus".

Les primeres actuacions van ser la suspensió d'activitats a la ciutat i el tancament d'instal•lacions municipals, així com l'inici d'un seguiment telefònic diari de la gent gran en situació de vulnerabilitat que "truca diàriament a 400 persones" per fer-ne un "seguiment, dinamitzar-les, combatre la solitud i detectar possibles necessitats".

Des de l'Ajuntament, "que atén telefònicament i telemàticament i que ha ampliat l'horari d'atenció" es va incrementar la presència policial al carrer amb missatges sonors des dels cotxes patrulla per instar al confinament de la població, que ha generat fins ara "prop d'un centenar de denúncies per incomplir-lo".

També s'ha ampliat el servei de neteja "especialment del mobiliari urbà, dels contenidors i de les zones de més trànsit" i s'han anul•lat les zones d'aparcament regulat, "les blaves i les verdes".

Entre les mesures econòmiques, per pal•liar els efectes del coronavirus, Poveda va destacar, entre d'altres, la suspensió del cobrament de quotes d'instal•lacions municipals i dels terminis de pagament de l'IBI, de l'impost de vehicles, i de la taxa de recollida d'escombraries i de clavegueram.

D'igual manera, les liquidacions tramitades i pendents de pagament han quedat suspeses, com ara les relatives a l'Impost sobre Construccions o a les terrasses, que s'ajustaran al temps real d'ocupació.

L'alcalde va destacar igualment les actuacions solidàries coordinades des de l'Ajuntament, com ara la confecció de 4.500 mascaretes hospitalàries que, gràcies a la participació d'unes 200 persones, ja s'han lliurat a l'hospital. En el mateix sentit, "hem fet una crida a les empreses per tal que facin donacions de tot allò que l'hospital pugui necessitar" amb una gran resposta del món econòmic local.

Des de l'Ajuntament s'ha gestionat la posada a disposició de l'Hotel Hesperia Suites per acollir serveis hospitalaris complementaris i, amb la col•laboració de la Diputació de Barcelona, l'hotel Novotel restarà al servei del personal sanitari de l'Hospital Broggi per tal que puguin pernoctar i descansar. També s'ha començat a preparar el poliesportiu Francesc Calvet perquè es pugui fer servir d'hospital de campanya.

Seguint en l'àmbit assistencial, es fa un seguiment continuat de les residències de gent gran Sophos i Sant Rafael. Pel que fa als infants, es va fer el repartiment a domicili de les targetes moneder de beques menjador de la Generalitat, que es va complementar amb 138 vals d'alimentació més per a nens i nenes de les escoles bressol i per altres de primària i secundària que no tenen el 100% de la beca.

En temes esportius i culturals va destacar la posada en marxa del canal d'Instagram DespíEsport a casa, que ofereix en directe sessions d'activitats físiques dirigides, i l'inici dilluns vinent, de CulturaACasaSJD, iniciativa semblant d'àmbit cultural, amb propostes per a infants i adults. Tot això, va assenyalar Poveda, "per fer més fàcil el necessari confinament de la població, imprescindible per vèncer la pandèmia".

Finalment, l'alcalde va agrair també la col•laboració dels diferents grups municipals, tot recordant el màxim compromís de l'Ajuntament de seguir treballant "amb la intensitat que calgui i amb la col•laboració de tothom", per detenir l'extensió del virus i donar respostes a les moltes necessitats que es donen a la ciutat. Una ciutadania que, va finalitzar Poveda, "està responent de manera exemplar".

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article