El Parlament de Catalunya destinarà 250.000€ de les dietes per desplaçament d’ abril a la lluita contra el Coronavirus

Política.

La Mesa ha acordat que mentre duri el confinament diputats i diputades donin la indemnització que perceben per despeses de viatge.
La Mesa ha acordat que mentre duri el confinament diputats i diputades donin la indemnització que perceben per despeses de viatge.

Pel que fa la indemnització corresponent al mes de març que els membres del Parlament ja han rebut, la Mesa, que s’ha tornat a reunir per videoconferència, demana als diputats que la donin voluntàriament a entitats que estiguin fent front a la crisis sanitària.

En relació a la indemnització del mes d’abril, la Mesa decidirà la setmana vinent si la dona al govern o a alguna entitat per a lluitar contra la Covid-19.

Els diputats a més de percebre mensualment una assignació fixa i una altra variable en funció del càrrec, perceben també una indemnització per l’exercici de llurs funcions parlamentàries que varia en funció de la distància entre llur residència habitual i la seu del Parlament de Catalunya i que té per objecte afrontar les despeses derivades de l’activitat com a diputats.

Aquesta indemnització, que és la que es dona, suma en conjunt uns 246.000 euros mensuals (en aquest enllaç trobareu el regim econòmic dels diputats https://www.parlament.cat/document/composicio/150351.pdf).

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article