Decretada una moratòria d’ impostos al Prat i proposada una partida d’un milió d’ euros per pal•liar els efectes col•laterals de la crisi sanitària

Política.

El Prat està essent una de les ciutats més castigades del Baix Llobregat pel coronavirus.
El Prat està essent una de les ciutats més castigades del Baix Llobregat pel coronavirus.

L'alcalde Lluís Mijoler ha anunciat en un missatge institucional a la ciutadania, que ha decretat una moratòria d'impostos i taxes i que ha convocat un plenari el proper 8 d'abril en el qual proposarà l'aprovació d'un fons de resposta a la crisi dotat amb un milió d'euros.

A aquest ple municipal, monogràfic sobre la crisi del coronavirus, hi assistiran presencialment únicament els portaveus de cada grup municipal amb les corresponents mesures de seguretat i la resta de regidors i regidors hi participaran de forma telemàtica.

En el seu missatge institucional, Mijoler ha destacat que el repte que planteja la crisi del coronavirus és doble: “Estem atacant una crisi sanitària, però també hem d’atacar la crisi econòmica i social que ha desencadenat. Superar aquesta crisi requereix forces i mesures que despassen de llarg les competències i recursos d’un ajuntament per més recursos que tingui i caldrà el lideratge d’Europa, de l’Estat i de la Generalitat per sortir-se’n”.

De tota manera, més enllà del que facin altres administracions, Mijoler s’ha compromès a fer el màxim possible des de l’Ajuntament del Prat per donar suport a la ciutadania i el teixit social i productiu local.

L’Ajuntament ja està impulsant i preparant mesures de xoc per donar suport a la ciutadania i al teixit social i productiu de la ciutat des de la proximitat, com el fons de resposta que es portarà el ple de la setmana vinent.

Del milió d’euros previst pel fons de resposta a la crisi del coronavirus, fins a 355.000 euros es destinaran a reforçar l’atenció social a les llars més vulnerables i 120.000 es destinaran a reforçar els ajuts i polítiques de suport al lloguer.

Fins a 200.000 euros serviran per fer costat al teixit comercial i productiu local, els recursos restants serviran per crear un fons de contingència davant de les necessitats extraordinàries que està generant la crisi.

A més, des de l’inici de la crisi del coronavirus, l’Ajuntament del Prat ja ha aprovat mesures compensatòries per a les empreses contractades per prestar serveis municipals que s’han deixat d’oferir en el context de l’emergència.

D’aquesta manera, el consistori vol fer costat a aquestes empreses, moltes de les quals són Petites i mitjans empreses (Pime) del teixit productiu local, i contribuir a salvar el màxim de llocs de treball.

Les empreses percebran els imports corresponents a les despeses salarials del personal adscrits al contracte, de tal forma que no podran al•legar l'aturada d'activitat com a motiu per fer un expedient de regulació d'ocupació. 

El consistori també ha ajornat el pagament dels impostos i taxes municipals, inicialment, estava previst cobrar aquestes impostos i taxes entre el 2 de març i el 4 de maig, però s’ha ajornat el seu pagament fins al 3 de juliol. Els rebuts domiciliats es cobraran per part de les entitats financeres el dimecres 1 de juliol.

També s’han anul•lat les quotes de diverses serveis municipals mentre duri l’estat d’alarma, a més de retornar les corresponents al mes de març, que ja s’havien facturat abans de l’inici del període de confinament.

Aquest és el cas de les quotes de les inscripcions d’escoles bressol i Centres Esportius Municipals i de l'Escola d'Arts en Viu, així com els cànons de bars i restaurants amb concessions de l’Ajuntament.

D’altra banda, s’ampliaran els terminis per al pagament de liquidacions que ja s’haguessin notificat prèviament a l’inici de l’estat d’alarma.

A més, es donarà prioritat als expedients que suposin el reconeixement de beneficis fiscals i suposin la devolució d’ingressos als contribuents.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article