Torra expressa el seu "agraïment i reconeixement" als ajuntaments per la tasca davant la COVID-19

Política.

Torra al seu despatx fent reunions telemàtiques.
Torra al seu despatx fent reunions telemàtiques.

El president de la Generalitat, Quim Torra, s’ha dirigit per carta a tots els alcaldes i alcaldesses de Catalunya per expressar el seu “agraïment i reconeixement” per la tasca que estan portant a terme per combatre “la greu crisi sanitària” causada per la COVID-19.

El cap de l’Executiu ha aprofitat la missiva per “posar en valor l’històric esforç de coordinació que el conjunt de les institucions dels país estan fent” en la lluita contra el coronavirus.

En aquest sentit, el president Torra ha recordat que els consistoris “són el pilar bàsic de la nostra arquitectura institucional” i “l’estació d’arribada dels ciutadans a l’administració”.

Un paper que es farà encara més evident un cop acabi la crisi sanitària perquè, tal i com explica el president de la Generalitat a la carta, “primer hem de guanyar el combat a la COVID-19” i després “hem de començar a posar la mirada sobre l’escenari de crisi econòmica i social”.

Per aquest motiu, el president ha instat a exigir “junts” a l’Estat que “se sumi a aquest enorme esforç de col•laboració institucional que estem fent a Catalunya” garantint “reformes legislatives que afavoreixin les administracions locals” i “injectant liquiditat econòmica” als ajuntaments.

“És absolutament estratègic prendre decisions ràpides per garantir que els ens locals puguin invertir els seus superàvits pressupostaris en polítiques socials i en promoció de l’economia local”, ha conclòs.

La carta es pot consultar a documents adjunts.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article