La Diputació governada per PSC i Junts per Catalunya carrega durament contra el Govern de la Generalitat de JxC i ERC per la crisi sanitària

Política.

Junts per Catalunya podria haver governat la Diputació amb ERC però va escollir uns estranys fidels companys de viatge.
Junts per Catalunya podria haver governat la Diputació amb ERC però va escollir uns estranys fidels companys de viatge.

La presidenta de la Diputació de Barcelona, alhora que alcaldessa de l’hospitalet, Núria Marín, ha manifestat al president de la Generalitat de Catalunya, Quim Torra, que li «preocupen aspectes de la gestió d'aquesta emergència per part de la Generalitat que no funcionen de forma apropiada. El més inquietant és sens dubte la greu situació de les residències de gent gran, precisament el col•lectiu més vulnerable i colpejat per aquesta crisi sanitària».

En una carta enviada aquest diumenge al cap de l'Executiu català, Marín ha retret que «mai» ha vist «ni una estratègia ni una autoritat definides.

En aquesta qüestió s'ha arribat tard i malament, el que està provocant una gran angoixa als interns, a les famílies i als professionals»; a més de lamentar que hi ha d'altres qüestions de la gestió que li han «generat igualment dubtes», però assegurant que «ara toca treballar en superar l'emergència, aprendre dels errors i deixar per més endavant l'anàlisi i la crítica», que, manifesta, «no s'ha fet ni de forma eficaç ni diligent».

La presidenta de la Diputació també ha traslladat a Torra el desig que «en el post-coronavirus hem de ser capaços de recuperar l'economia i alhora protegir a les persones i les famílies que hagin estat més afectades. No ens pot tornar a passar com en el 2008».

A la carta enviada a Torra, Marín ha recalcat que valora molt tenir «ara» el suport del Govern de Catalunya en la reivindicació històrica dels governs locals per «fer un front comú per reclamar modificacions legislatives que permetin una major capacitat financera, de despesa i inversió als ajuntaments»; a més d'assegurar que «no podrem recuperar el país si des dels ajuntaments no podem invertir per crear riquesa i activitat econòmica».

La presidenta de la Diputació ha aprofitat l'escrit per posar en relleu el paper dels ajuntaments, a l'hora de gestionar la crisi provocada per la COVID-19, recordant que s'està «fent un gran esforç en aquest sentit i també per mantenir, paral•lelament, la continuïtat de la gestió. No podem parar les nostres administracions si volem una sortida ràpida de la crisi, tan la sanitària com l'econòmica».

Tot això sense oblidar, per part de Marín, que al llarg d'aquesta emergència s'ha «demostrat des del món local la nostra ferma voluntat de cooperació», ja que s'ha «cregut sempre en la col•laboració institucional, i no només en temps de crisi».

La presidenta de la Diputació, Núria Marín, li ha garantit a Torra que des del món local seguiran «en primera línia un cop hagi passat aquesta emergència, com sempre hem fet, per recuperar l'economia i la vida social del país».

Fet que suposarà «un repte enorme que només podrem afrontar tots junts, des de tots els nivells de l'administració, i amb la complicitat també dels mons econòmic i social». Finalment li ha expressat que espera i desitja que «per fi tots estiguem a l'alçada quan arribi el moment».

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article