El repte "Gestió col•laborativa de deixalles electròniques per reduir l'eliminació i fomentar el consum circular de la ciutat de Sant Boi" participa a una iniciativa europea

Economia.

Aquesta aplega també iniciatives dels ajuntaments de Londres, Àmsterdam i Helsingborg i entitats de diferents països.
Aquesta aplega també iniciatives dels ajuntaments de Londres, Àmsterdam i Helsingborg i entitats de diferents països.

Aquest té com a objectiu promoure el reciclatge i la reutilització d'equips electrònics, al mateix temps que garantir el seguiment de la seva vida útil.

Ara com ara el projecte es troba en la fase de selecció i formació dels equips tècnics que, al llarg de sis mesos, hauran de desenvolupar solucions tecnològiques que ajudin a assolir els diferents reptes.

Des d'aquesta iniciativa, l'Ajuntament vol fomentar les polítiques de reciclatge i la inserció laboral de persones amb risc d'exclusió social. En aquest sentit, el projecte municipal està enfocat a allargar la vida dels equips electrònics, principalment ordinadors, de manera que persones en situació de vulnerabilitat puguin reparar-los i contribuir a la seva reutilització.

Per aconseguir aquest objectiu, el programa europeu incorpora el DLT (sigles en anglès de 'Tecnologia de Registre Distribuït'), una tecnologia innovadora, similar a la utilitzada per a les monedes virtuals, que permet optimitzar les cadenes d'economia circular i reciclatge.

Les persones que desenvolupen la tecnologia DLT i líders d'equips innovadors que vulguin participar en aquest programa europeu poden registrar-se fins al 6 de maig.

Aquesta experiència és un banc de proves pler crear models aplicables en altres ciutats i entorns que vulguin fomentar un model de consum circular i una economia socialment sostenible.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article