El Parc Agrari del Baix Llobregat demana millorar el seu drenatge urgentment i Unió de Pagesos assenyala Viladecans

Economia.

Cap administració s'ha compromès a invertir-hi per arreglar la situació de manera definitiva.
Cap administració s'ha compromès a invertir-hi per arreglar la situació de manera definitiva.

El sindicat demana a les administracions inversions urgents per millorar el drenatge de la zona de Gavà i Viladecans del Parc Agrari del Baix Llobregat, que després de les pluges en les últimes hores ha tornat a inundar la zona agrícola i ha afectat els cultius d'aquesta part del delta del Llobregat, amb l'objectiu de garantir el futur de l'agricultura en aquesta àrea.

El drenatge deficient d'aquesta zona és un problema de fa molts anys. Les corredores condueixen l'aigua fins a l'estany de la Murtra, i en aquest punt l'aigua va cap al mar, però l'autovia C-31 fa de barrera i impedeix un drenatge ràpid, que és clau perquè no es perdin les collites.

Als anys noranta ja es va fer una actuació de millora, posant un cargol d'arquímedes per a que l'aigua acumulada als camps desaigüés més ràpidament, però aquesta solució va ser insuficient, i des de llavors periòdicament s'han anat perdent collites per aquest motiu.

El pas dels anys i els darrers episodis de pluges intenses han portat la pagesia a una situació insostenible, ja que les pèrdues de collita són constants.

D'altra banda, Unió de Pagesos denuncia que arran d'aquest últim episodi de pluges s'ha tornat a constatar la negligència de l'Ajuntament de Viladecans pel drenatge insuficient de la zona urbanitzada de l'Outlet, ja que un dels motors instal•lats no ha funcionat mai. El sindicat recorda que ja havia denunciat en diverses ocasions que aquest consistori no havia resolt el problema del drenatge.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article