Esparreguera recolza amb unanimitat totes i tots els implicats pel coronavirus però no per declarar la Colònia Sedó Bé Cultural d'Interès Local

Política.

Tots els consistoris del Baix Llobregat estan fent plens telemàtics amb molt bona adaptació.
Tots els consistoris del Baix Llobregat estan fent plens telemàtics amb molt bona adaptació.

El Ple municipal va emetre una declaració institucional de l’Ajuntament d’Esparreguera davant la crisi de la Covid-19, consensuada per tots els grups municipals.

Durant la sessió també es va aprovar l’inici del procediment per a la declaració de Bé Cultural d’Interès Local (BCIL) per a la protecció dels béns patrimonials de la Colònia Sedó, el projecte de reforma i adequació del Cafè de l’Ateneu, i sol•licitar al Departament de Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat la pròrroga del conveni per a la prestació del servei al Taller Ocupacional de Can Comelles (TOCC).

La declaració institucional, que va llegir l’alcalde Eduard Rivas, expressa en nom de tot el consistori la solidaritat i l’escalf amb les famílies d’Esparreguera que han patit la pèrdua d’algun membre i amb aquelles persones que lluiten contra la malaltia.

I posa l’accent en la necessitat d’ajudar els col•lectius que, ja abans de la crisi, es mostraven més vulnerables i d’estar al costat de les persones que, com a resultat de la situació actual, puguin quedar en risc d’exclusió social.

Així mateix, expressa el reconeixement al conjunt dels i les professionals, des del personal sanitari, professionals de serveis socials o de suport a la gent gran, personal de cementiri o la policia local i altres cossos de seguretat.

A les persones que treballen en serveis de neteja, per la seva dedicació, professionalitat i servei públic, un reconeixement que es fa extensiu a totes els i les treballadores, tant dels serveis de l’Ajuntament com dels comerços i serveis, i de totes les persones que des del voluntariat participen en les tasques per fer possible que ningú quedi sense resposta a les seves necessitats.

El document també afirma que es disposarà de “tots els recursos d’aquest ajuntament, humans, tècnics i econòmics, per poder garantir els béns comuns i elaborar els plans i programes necessaris, reajustant els pressupost municipal, i reorganitzant serveis, per concretar un pla econòmic i social per afrontar les necessitats individuals i col•lectives, combatre la vulnerabilitat de les persones i famílies i reactivar l’economia local”.

El Ple municipal també va aprovar ahir amb els vots de tots els grups municipals, excepte ERC que s’hi va abstenir, iniciar l’expedient de declaració de la Colònia Sedó com a BCIL, una eina que servirà per a protegir els béns històrics i arquitectònics de la colònia i també per a poder aconseguir els recursos econòmics que es necessiten per tal de preservar-ne el patrimoni.

D’altra banda, es va acordar iniciar el projecte de reforma i adequació del Cafè de l’Ateneu, amb un pressupost d’execució de 325.252 euros. Hi han votat a favor PSC, EC, E2031 i JxE; en contra, el regidor no adscrit; i s’hi van abstenir ERC, CUP i Ciutadans.

El Cafè de l’Ateneu és titularitat de la Generalitat de Catalunya, però l’Ajuntament n’és el titular subrogat i, per tant, el que està obligat a atendre totes les obligacions.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article