La Comissió de seguiment del Pacte Local per l’Ocupació i l'Activitat Econòmica del Prat es reuneix per estudiar mesures i reactivar el teixit productiu

Política.

Arxiu: El fons de resposta d’1 milió d’euros i la moratòria fiscal, entre les mesures adoptades fins ara per l’Ajuntament.
Arxiu: El fons de resposta d’1 milió d’euros i la moratòria fiscal, entre les mesures adoptades fins ara per l’Ajuntament.

L’objectiu d’aquesta reunió és escoltar i analitzar les necessitats dels treballadors i treballadores i del teixit productiu pratenc en el marc de la situació d’emergència pel coronavirus, per tal de valorar posteriorment les mesures a emprendre de cara a minimitzar l’impacte socioeconòmic que es derivarà d’aquesta crisi sanitària.

Aquest és un espai de debat i treball tècnic que agrupa representants sindicals, d’associacions empresarials i de l’administració municipal, entre d’altres.

De la mateixa manera que va dissenyar un pla de xoc contra la crisi econòmica i financera de 2008, es proposa treballar, en el marc d'aquest espai de participació, les línies d’actuació a seguir per fer front al greu impacte socioeconòmic que es deriva de l’emergència pel coronavirus.

Després de la reunió d’aquesta comissió tècnica, posteriorment es convocarà el Pacte Local per l’Ocupació i l'Activitat Econòmica, l’espai de diàleg polític dels diferents agents compromesos amb el desenvolupament econòmic sostenible, l'ocupació de qualitat, i la cohesió social del Prat de Llobregat.

D’aquest espai, en formen part els diferents grups municipals, a més de responsables del món sindical i empresarial, de la restauració, el comerç i l’economia social i cooperativa pratenca.

Paral•lelament, també s’ha constituït un grup de treball intern a l’Ajuntament per tal d’estudiar els canvis necessaris del pressupost municipal de 2020, de cara a adequar-lo a les creixents necessitats que ja està comportant aquesta crisi en diferents àmbits i sectors.

Així mateix, des de l'Àrea de Desenvolupament Local, s'està dissenyant un paquet de mesures de suport econòmic adreçades al teixit productiu per tal d'agilitzar la reactivació econòmica de la ciutat.

Les mesures que es debatin en aquests grups de treball s’afegiran a les ja adoptades i aprovades pel ple municipal, com la creació d’un fons de resposta a la crisi del coronavirus d’1 milió d’euros.

Així com la moratòria dels impostos i taxes municipals (dels quals s’ha endarrerit el cobrament fins a principis de juliol) o les mesures compensatòries per a empreses contractades per prestar serveis municipals, molts d’elles Pime del teixit productiu local, per evitar que la suspensió d’alguns serveis municipals comportessin ERTOs. 

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article